Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


24 січня 2020

Відкрито новий конкурс: Місцеві вибори – 2020 р.

Facebook Twitter LiveJournal

«Медійна програма в Україні» (або «МПУ»), що виконується міжнародною неурядовою організацією Internews за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), запрошує до подання проектних пропозицій на отримання грантів. У цьому конкурсі на висвітлення цьогорічних місцевих виборів депутатів міських, районних, сільських та селищних рад можуть брати участь офіційно зареєстровані в Україні медійні організації, неурядові організації, компанії та медіа.

Internews підтримуватиме проекти, котрі сприятимуть реалізації одного з основних завдань нашої програми — а саме, збільшення обсягів виробництва високоякісного, змістовного медіа-контенту на всій території України, передусім у східних і південних регіонах. Зокрема, поліпшення висвітлення виборчих процесів.

Проектні пропозиції мають відповідати таким цілям:

• Підтримка та сприяння вільним та прозорим виборам;

• Краще висвітлення виборчих процесів, з метою посилення громадського обговорення важливих суспільно-політичних питань за допомогою медіа;

• Підтримка незалежності медіа, збільшення обсягів виробництва високоякісних, збалансованих новин;

• Боротьба з дезінформацією через спростування брехні, а також шляхом підтримки професійних об’єднань журналістів або шляхом створення інструментів для критичного мислення задля допомоги виборцям у формуванні усвідомленого вибору.

Цей конкурс грантів є цілеспрямованим та гнучким механізмом, який надає можливості розробляти інноваційні, експериментальні короткострокові проекти. Грантери повинні продемонструвати плани щодо розкриття поглядів / або залучення в своїй проектній діяльності жінок та представників груп меншин, з особливою увагою до громадян у східних і південних регіонах. Проекти відбиратимуться залежно від здатності заявників продемонструвати конкретні досягнення, що демонструють зрушення у медіа-секторі.

Увага! Кандидати в своїх пропозиціях повинні вказати як їх проект координуватиметься з іншими програмами, пов’язаними з виборами, які реалізуються, наприклад, Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні та Громадянською мережею ОПОРА, щоб забезпечити інформування медіа та громадян про найновішу та найактуальнішу інформацію щодо процедур проведення місцевих виборів.

Середній бюджет наданих грантів становитиме 30 тис. доларів США для проектів тривалістю до 10-ти місяців, однак і більші (коштовніші) проекти будуть розглянуті за умови обгрунтування концепції, бюджету та тривалості.

 

Проекти можуть зокрема містити (але не обмежуватися) таку діяльність:

• Виробництво збалансованого професійного медійного контенту, що спрямований на взаємодію із аудиторією та сприяє посиленню громадського обговорення соціально-важливих проблем місцевих громад;

• Організація дебатів з представниками місцевих кандидатів чи партій;

• Проведення медійних кампаній з освіти виборців та заохочення молодих виборців голосувати (зокрема тих, хто голосуватиме вперше);

• Надання юридичної підтримки журналістам, які висвітлюють місцеві вибори та передвиборчі процеси;

• Створення контенту або організація заходів, що сприяють інклюзивності, заохочують жінок до участі у виборах (в якості виборців, кандидаток та інших зацікавлених сторін), а також груп меншин, які стикаються з дискримінацією;

• Проведення медіа моніторингу для оцінки якості та неупередженості висвітлення виборчих процесів місцевими медіа, а також з метою виявлення прихованих спроб маніпулювання громадською думкою.

• Проведення моніторингу соціальних мереж та каналів в YouTube;

• Навчання журналістів та медійних спеціалістів фактчекінгу, журналістській етиці та висвітленню виборчих процесів у спосіб, що сприяє зміцненню довіри серед громадськості.

ІНСТРУКЦІЯ З НАПИСАННЯ ГРАНТОВИХ ЗАЯВОК

 

Джерело: Internews.in.ua




Коментарі

Додати коментар