Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 листопада 2019

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресою: info@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

ЗМІСТ: 

  1. Стипендии IWMF для журналистов со всего мира на репортёрскую поездку в Сальвадор
  2. Конкурс грантов «Поддержка инициатив по адвокации внедрения медиа-реформ»
  3. Стипендии от Фонда Resilience
  4. Программа Rockefeller Bellagio Residency
  5. Тренинг в Тбилиси от Пражской медиашколы по работе с видео для социальных сетей
  6. Международный фестиваль документального кино о правах человека
  7. Конкурс интерактивных историй от Медиашколы Борнмутского университета
  8. Конкурс документальных фотографий
  9. Трэвел-грант для фотографов от World Nomads
  10. Конкурс грантов на производство видеоматериалов от Open Media Hub 
  11. Стипендии для журналистов в Гарварде
  12. Стипендия Джона Найта в Стэнфордском университете
  13. Гранты от Filmmakers Without Borders
  14. Стипендиальная программа по бизнес-журналистике Нью-Йоркского университета
  15. Гранты National Geographic
  16. Гранты на совместные проекты художников и журналистов
  17. Гранты на работу над журналистскими проектами
  18. Конкурс Фонда развития СМИ Посольства США
  19. Инициатива по медиa грамотности

 

  1. Стипендії IWMF для журналістів з усього світу на репортерську поїздку до Сальвадору

Географія - весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ (IWMF) організовує розраховану на п'ять років ініціативу Adelante ( «Рух вперед»), мета якої - підтримати журналісток Латинської Америки, зробити так, щоб їхні голоси були почуті, допомогти їм в професійному зростанні, сприяти більшій безпеці їх роботи. Подати заявки на ці стипендії можуть журналістки, які мають не менше трьох років досвіду роботи.

Наступний етап програми пройде з 2 по 17 березня 2020 року. IWMF оплачує учасницям всі витрати, пов'язані з програмою, включаючи проїзд, проживання, харчування та роботу помічників і перекладачів, якщо новинна організація, в якій працює обрана учасниця, не погодиться взяти на себе ці витрати.

Подробиці:  https://bit.ly/36Hpiuw

Дедлайн: 12 листопада 2019 року.

 

  1. Конкурс грантів «Підтримка ініціатив з адвокації впровадження медіа-реформ»

Географія: Україна

 

Internews Network в Україні підтримає проекти, які сприятимуть реалізації одного з чотирьох основних завдань програми «У-медіа» - а саме, впровадження критично важливих медіа-реформ і підтримки адвокації та контролю. Учасники конкурсу можуть бути медіа, громадські організації. Сума гранту: 20 000- 30 000 доларів США.

Подробиці: https://bit.ly/34ykk14

Дедлайн:  14 листопада 2019 року.

 

  1. Стипендії від Фонду Resilience

Географія - весь світ

Фонд Resilience, організований Глобальною ініціативою проти транснаціональної організованої злочинності (Global Initiative Against Transnational Organized Crime), приймає заявки на нову  стипендію.

Подати заявки на стипендію можуть люди, на життя яких впливає організована злочинність.

Мета програми - створити платформу, на якій організації громадянського суспільства, захисники прав людини, журналісти та інші активісти, які борються з організованою злочинністю, зможуть об'єднати свої зусилля і зменшити вплив організованої злочинності на суспільство. Розмір стипендії - 15 000 доларів США; стипендіати також отримають консультативну допомогу і можливості нетворкінгу.

До заявки потрібно прикріпити опис проекту, що має відношення до теми цього року - «Зникнення людей, пов'язані з організованою злочинністю».

Учасники програми повинні вільно володіти однією з цих мов: англійською, французькою або іспанською.

Подробиці: https://bit.ly/2NpscfL

Дедлайн: 15 листопада 2019 року.

 

  1. Програма Rockefeller Bellagio Residency

Географія - весь світ

Фонд Рокфеллера шукає дослідників, що працюють над проектами, які сприяють досягненню його цілей. Серед тем можливих проектів: охорона здоров'я, економічні можливості, життя в містах, продукти харчування і сільське господарство, чиста енергія, благодійність та інновації в цілях розвитку.

Вчені всіх спеціальностей, включаючи журналістів, з усього світу можуть подати заявки на участь у програмі з проживанням в Італії в 2020 році і на початку 2021 року.

Програма Bellagio Residency пропонує учасникам можливість розширити мережу професійних контактів і внести свій вклад у вирішення глобальних проблем. У програмі можуть взяти участь вчені, представники творчих професій і фахівці-практики.

Програма зазвичай триває чотири тижні, але претенденти можуть подати заявки на участь у більш короткій програмі.

Організатори оплачують проживання та харчування на двох для кожного учасника. У програму не включена оплата авіаквитків, однак у фонду є обмежена кількість стипендій, які оплачують витрати на дорогу.

Подробиці: https://bit.ly/32oCuAU

Дедлайн: 15 листопада 2019 року.

 

  1. Тренінг в Тбілісі від Празької медіашколи: робота з відео для соціальних мереж

Географія - Східна Європа

Празька медіашкола http://pragueschool.media/ організовує тренінг із підходів до роботи з відео, який пройде в Тбілісі з 2 по 5 грудня.

Заявки на цей тренінг можуть подати журналісти, дизайнери, продюсери, менеджери і всі, хто зацікавлений у створенні відео. Чотириденний курс включає роботу з викладачами, пітчинг проектів і роботу в команді. Учасники зроблять відео, які можна буде опублікувати на сайті і в соціальних мережах. Програма російською мовою!

Вартість курсу - 500 євро, включаючи онлайн-модуль супроводу до приїзду в Тбілісі і після. Бажаючі можуть брати участь в конкурсі на стипендію розміром в 700 євро, в яку входить оплата навчання і 200 євро на покриття витрат, пов'язаних із перебуванням у Тбілісі.

Подробиці: https://bit.ly/2pLhwP9

Дедлайн: 15 листопада 2019 року.

 

  1. Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Географія - весь світ

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, Організований Українською Гельсінською спілкою з прав людини http://helsinki.org.ua/en/, пройде в Києві з 20 по 29 березня 2020 року.

Автори документальних фільмів про права людини можуть взяти участь в цьому фестивалі. До участі в конкурсних програмах допускаються неігрові фільми, створені в 2018-2019 роках.

Конкурсна програма розділена на три частини. Дві міжнародні категорії - це DOCU / WORLD - для фільмів довжиною понад 30 хвилин, та DOCU / SHORT (фільми тривалістю не більше 30 хвилин). Третя частина - національний конкурс Docu / Україна. Переможці в цих трьох категоріях отримають грошові призи в розмірі 1 000 доларів США. Також вручаються спеціальний приз журі, приз імені Андрія Матросова та приз глядацьких симпатій. Розмір призів - 1 000 доларів США.

Подробиці: https://bit.ly/2NDuKrl

Дедлайн: 20 листопада, продовжений і фінальний дедлайн – 10 грудня.

 

  1. Конкурс інтерактивних історій від Медіашколи Борнмутського університету

Географія - весь світ

 

Свої інноваційні роботи на цей конкурс можуть представити студенти, блогери та письменники.

Медіашкола Борнмутського університету https://www.bournemouth.ac.uk/about/our-faculties/faculty-media-communication приймає заявки на конкурс New Media Writing Prize (NMWP).

На конкурс приймаються роботи в жанрі інноваційного та інтерактивного сторітеллінгу (як художні, так і документальні), написані спеціально для читання / перегляду на ПК, Mac або на мобільних пристроях. Це можуть бути розповіді, романи, документальні твори або вірші, які використовують інтерактивний підхід і поєднують текст, зображення, відео або анімацію.

 

Головний переможець конкурсу отримає 1 000 фунтів стерлінгів. Переможець в студентській категорії отримає 750 фунтів стерлінгів від Unicorn Training. Також будуть вручені премії Gorkana Journalism Award - 750 фунтів стерлінгів і приз за інноваційне використання платформи Genarrator - 500 фунтів стерлінгів.

Подробиці: https://bit.ly/1Vax4Qy

Дедлайн: 22 листопада 2019 року (у студентській категорії - 13 січня 2019 року).

 

  1. Конкурс документальних фотографій

Географія - весь світ

Премія для фотодокументалістів IAFOR, організована Міжнародним академічним форумом (International Academic Forum) https://iafor.org/) приймає заявки. Тема конкурсу - «Повертаючи собі майбутнє» (Reclaiming the future).

Початківці фотодокументалісти і фотожурналісти можуть брати участь в цьому конкурсі. Вік конкурсантів - не старше 30 років; люди більш старшого віку, які в даний час проходять навчання, також можуть подати заявки.

Приймаються фотографії, на яких відображені найзначніші проблеми, з якими людство стикається в XXI столітті. Фото повинні бути зроблені в 2018-2019 роках. Фотографії, зроблені до 2018 року, можуть бути представлені як частина фотоесе.

Переможець, який посів перше місце, отримає грант розміром в 1 000 фунтів стерлінгів, стипендію на участь в конференції IAFOR, а також інші призи.

Подробиці: https://bit.ly/2WQ550M

Дедлайн: 25 листопада 2019 року.

 

  1. Тревел-грант для фотографів від World Nomads

Географія - весь світ

Організація World Nomads приймає заявки на тревел-грант для фотографів зі всього світу.

Початківці фотографи можуть подати заявки на участь в поїздці до Монголії.

Переможець проведе десять днів, знімаючи під керівництвом досвідченого фотографа Річарда Л'Енсона яскраву культуру, людей і пейзажі Монголії. Організатори оплачують всі витрати, включаючи страхування поїздки. Поїздка пройде на початку липня 2020 року.

Кандидати повинні добре володіти англійською мовою. Для участі в конкурсі потрібно подати фотоесе, яке складається з п'яти фотографій, присвячене одній з попередніх подорожей претендента.

Подробиці: https://bit.ly/2roesJF

Дедлайн: 27 листопада 2019 року.

 

 

  1. Конкурс грантів на виробництво відеоматеріалів від Open Media Hub 

Географія - Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна

Open Media Hub запускає програму грантів на створення відео для соціальних мереж «Бути двадцятирічним: молоді активісти», які розповідають про представників молодого покоління, які активно займаються благодійністю, активізмом, підтримкою і розвитком громадянського суспільства і т. п.

Подати заявки на гранти можуть журналісти веб-видань, телебачення і радіо, які виробляють відео для онлайн і соціальних мереж в країнах Європейського сусідства в тому числі Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Розмір фінансування залежить від теми, ЗМІ та країни.

Максимально можливий бюджет:

· 90-секундне «квадратне» відео - до 600 євро

· 90-секундне «квадратне» відео і HDTV-версія для трансляції на ТБ / онлайн - до 1 000 євро

 

Крім фінансової підтримки, учасники проекту отримають консультативну допомогу в плануванні і створенні контенту.

 

Подробиці: https://bit.ly/2NPPLx3

Дедлайн: 1 декабря 2019 року.

 

  1. Стипендії для журналістів в Гарварді

Географія - весь світ

Фонд Німана для журналістів і Центр Беркмана по розвитку інтернету і суспільства http://cyber.law.harvard.edu/ нададуть як мінімум одне місце для стажера, який протягом року буде проводити дослідження в області інновацій в журналістиці.

Журналісти інформаційних організацій, чия робота пов'язана з бізнесом, технологіями або лідерством, можуть подати заявки на отримання цієї стипендії в Гарвардському університеті в Кембріджі, штат Массачусетс.

Кандидати повинні представити проект, який має відношення до переходу медіа у цифровий формат. Прикладами таких проектів можуть служити пропозиції про нові джерела доходів для журналістики; створення нових інструментів для журналістів або дослідження нових моделей споживання новин.

У програму, крім стипендії, входять оплата проживання, догляду за дитиною та медичне страхування.

Подробиці: https://bit.ly/36EFtsm

Дедлайн: 1 декабря 2019 року.

 

  1. Стипендія Джона Найта в Стенфордському університеті

Географія - весь світ

Розрахована на рік стипендія Джона Найта надає досвідченим журналістам можливість провести свої дослідження в Стенфордському університеті http://www.stanford.edu/.

Журналісти можуть подати заявки на розраховану на десять місяців стипендію, яка дозволить їм спільно з іншими фахівцями працювати над проектами, присвяченими найбільш важливим проблемам в сучасній журналістиці.

Як мінімум двадцять відібраних стипендіатів отримають можливість спілкування з найпередовішими і інноваційно мислячими розумами і організаціями всього світу - від технологічних гігантів і яскравих нових стартапів - до кращих організацій і центрів Стенфорда. Вони також отримають стипендію у розмірі 85 000 доларів США, їм будуть оплачені витрати на навчання, медичну страховку та, при необхідності, вартість догляду за дитиною. В цілому учасники програми отримують фінансову підтримку на суму від 95 000 до 145 000 доларів.

Кандидати повинні мати мінімум 5 років професійного досвіду.

Подробиці: https://stanford.io/33AI9Wd

Дедлайн:  4 грудня 2019 року.

 

  1. Гранти від Filmmakers Without Borders

Географія - весь світ

Filmmakers Without Borders пропонує гранти на роботу над художніми, документальними та експериментальними проектами і проектами в області нових медіа, які перебувають на різних стадіях підготовки. Заявки можуть подати початківці і досвідчені автори документальних фільмів.

Суми грантів варіюються від 100 до 5 000 доларів США і можуть бути використані на оплату підготовчого періоду, виробництва, постпродакшену і подачі заявок на фестивалі.

Заявники повинні представити різні матеріали, включаючи проектні пропозиції та відеоессе.

Подробиці: https://bit.ly/2rms4oK

Дедлайн: 1 січня 2020 року.

 

  1. Стипендіальна програма по бізнес-журналістиці Нью-Йоркського університету

Географія - весь світ

Центр ділової журналістики McGraw і Школа журналістики CUNY Нью-Йоркського університету https://www.journalism.cuny.edu/ пропонують стипендії для журналістів, що спеціалізуються на висвітленні тем бізнесу і глобальної економіки. Стипендіальна програма забезпечує редакційну та фінансову підтримку журналістам, які потребують додаткового часу та ресурсах для роботи над складними трудомісткими проектами. Претендувати на цю стипендію можуть журналісти, які мають як мінімум п'ять років досвіду роботи.

Програма приймає заявки від авторів серйозних текстових, аудіо- та відеоматеріалів. Стипендія розрахована на термін від одного до трьох місяців і становить 5 000 доларів США на місяць.

Заявки на участь в програмі приймаються як від журналістів-фрілансерів, так і від штатних редакторів і журналістів. На цю стипендію можуть претендувати журналісти всього світу, якщо їх робота виконана англійською мовою і орієнтована на американські ЗМІ і аудиторію.

Подробиці: https://bit.ly/2Np75tL

Дедлайн: 10 січня 2020 року.

 

  1. Гранти National Geographic

Географія - весь світ

National Geographic приймає заявки на гранти (Exploration Grant). Можливі проекти включають фотографію, роботу над фільмами, картографію, журналістику та цифрові медіа. Теми проектів повинні відноситися до однієї з трьох областей, які цікавлять National Geographic: дика природа, планета, що змінюється або подорожі людей.

Керівники проектів, пов'язаних з екологією, освітою, дослідженнями, сторітеллінгом і технологіями, можуть подати заявки на ці гранти. Вибрані проекти отримають гранти на суму від 10 000 до 30 000 доларів США. Заявники повинні продемонструвати, що у них є досвід успішного завершення подібних проектів, результати яких можна виміряти.

Подробиці:  https://bit.ly/34IpgAr

Дедлайн: 11:59 EST (U.S.) 15 січня 2020 року.

 

  1. Гранти на спільні проекти художників і журналістів

Географія - весь світ

Eyebeam Center for the Future of Journalism за підтримки Craig Newmark Philanthropies предлагает гранти на суму від 500 до 5 000 долларов на підтрімку комунальної роботи художників и Журналістів над спільнімі проектами в жанрі журналістики. Команди, Які складаються з художників и Журналістів, и Працюють над інноваційнімі и викривальний журналістськімі проектами, могут подаваті заявки на цею грант. Подаваті заявки на гранти могут авторизованого розрахованіх на довгий час проектів, что включаються тексти, фото, аудіо та відео. Можливі тими: конфіденційність Даних; вибори 2018 го и 2020 років; роль технологій у суспільстві; кампании, розраховані на Посилення політічного впліву; дослідження того, як технології Використовують на шкоду суспільству; протідія дезінформації; штучний інтелект. Заявки пріймаються на англійській мові.

Подробиці: https://bit.ly/2GU68Gz

 

  1. Конкурс Фонду розвитку ЗМІ Посольства США

Географія: Україна

Цілі та пріоритети конкурсу Фонду розвитку ЗМІ Посольства США:

  • Покращення якості журналістської освіти.
  • Поліпшення професійних стандартів серед журналістів.
  • Створення сприятливого середовища для розвитку українських медіа.
  • Сприяння співпраці між медіа, громадськими організаціями та органами влади.

Учасники конкурсу: медіа, журналісти. Сума гранту 24000 доларів США.

Подробиці: https://bit.ly/2kyE3wc

 

  1. Гранти на роботу із журналістськими проектами

Географія - Центральна, Східна та Південно-Східна Європа

Reporting Democracy, яка  управляється Балканською мережею журналістських розслідувань - некомерційної мережею, яка пропагує свободу слова, права людини і демократичні цінності в Південній і Східній Європі та за її межами. Reporting Democracy пропонує гранти на роботу із статтями або розслідуваннями, присвяченими демократії в Балканських країнах і країнах Вишеградської четвірки.

Пропонується два види грантів:

  • гранти на журналістські проекти, включаючи лонгріди, розслідування або аналітичні статті (обсяг тексту близько 1 500 слів);
  • гранти для окремих журналістів або команд на транскордонні проекти, включаючи статті і розслідування (обсяг тексту близько 2 500 слів).

Заявки на постійній основі приймаються англійською мовою. Обсяг фінансування залежить від проекту.

Подробиці: https://bit.ly/2Xi89S7

 

  1. Ініціатива по медіaграмотності

Ініціатива по медіaграмотності від Балтійського центру розвитку ЗМІ (BCME) - Pilna Doma (переклад - Повна Думка). Третій рік поспіль BCME здійснює проект для молоді, з метою підвищення медіaграмотності і критичного мислення. 3 теста/ гри, відео та інших матеріалів перекладені на російську мову доступні тут - https://bit.ly/3328YBO. Проект підтримує British Council і Посольство США в Латвії.


 

 

(с) Baltic Centre for Media Excellence, 2019.

Бюлетень створений для розповсюдження на безкоштовній основі.

Укладачі: Аліна Рудіна, Аршалуйс Мурадян, Діана Ходуліна, Євгенія Олійник, Катріна Тетері-Фролова, Мартін'ш Мурніекс, Наіля Алієва, Тамар Хорбаладзе, Віктор Готісан.

В бюлетені використані матеріали з таких джерел:

iwmf.submittable.com

internews.in.ua

globalinitiative.net

rockefellerfoundation.org

pragueschool.media

docudays.ua

newmediawritingprize.co.uk

iaforphotoaward.org

bridgeofhope.am

worldnomads.com

csrdg.ge

openmediahub.com

nieman.harvard.edu

jsk.stanford.edu

filmmakerswithoutborders.org

mcgrawcenter.org

nationalgeographic.org

eyebeam.org

balkaninsight.com 

ua.usembassy.gov

rus.lsm.lv

 

 

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.

 




Коментарі

Додати коментар