Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 липня 2019

Стартує друга хвиля грантів від WikiInvestigation

Facebook Twitter LiveJournal

WikiInvestigation оголошує другу хвилю грантів на проведення антикорупційних розслідувань на суму до 500 євро.

Проект “Підтримка запобігання корупції та проведення розслідувань шляхом залучення громадськості на місцевому рівні WikiInvestigation, який реалізує Фонд Інновацій та Розвитку (IDF) за фінансової підтримки Європейського Союзу, оголошує другу хвилю конкурсу на проведення антикорупційних розслідувань.

Головна мета конкурсу:

Провести розслідування корупційних правопорушень через платформу краудсорсингових розслідувань WikiInvestigation.

Автор розслідування повинен не просто описати корупційну схему, але й довести її за допомогою зібраних документів та допомоги крауду —громадських детективів, які отримуватимуть завдання для виконання від професіонала через платформу. На основі розслідування автор повинен написати заяву про вчинення правопорушення до відповідних антикорупційних органів.

У результаті другої хвилі конкурсу 25 авторів фахово проведених розслідувань отримають міні-гранти в еквіваленті суми до 500 євро.

Вимоги до розслідування, автор якого претендуватиме на найвищий розмір гранту:

- всеукраїнський масштаб;

- системна корупція або корупційний злочин із сумою збитку, що перевищує 1 000 000 грн;

- юридична кваліфікація відповідно до корупційних статей ККУ;

- докази й доведення (документи, фотографії, посилання на відкриті ресурси (реєстри, бази даних, веб сайти, соціальні мережі  тощо);

- проведення розслідування через платформу та за участі громадськості із зазначенням усіх, хто брав участь у розслідуванні;

- заява про злочин або повідомлення про правопорушення пов’язане з корупцією за результатами розслідування;

- поширення інформації щодо проведення розслідування або із закликом до виконання окремих завдань у соціальних мережах;

- обсяг тексту розслідування не повинен перевищувати 6 тисяч знаків та містити посилання на першоджерела інформації, що були використані при підготовці публікації.

Умови отримання гранту:

  1. Усі апліканти мають бути зареєстровані на платформі WikiInvestigation.org.

  2. Апліканти мають взяти участь в одному із семінарів від проекту WikiInvestigation, що відбудеться в Києві. Транспортні витрати та проживання аплікантам не відшкодовуються (для зручності аплікантів буде проведено кілька семінарів у різні дати 25 вересня, 3 жовтня, 10 жовтня на 17:00).

  1. Перед заповненням заявки апліканти повинні опублікувати підозру про можливий корупційний злочин на платформі WikiInvestigation.org (посилання на підозру має бути в заявці на грант);

  2. До кожної підозри апліканти мають сформулювати два питання або завдання, до виконання яких потрібно буде залучити крауд (посилання на питання/завдання мають бути в заявці на грант);

  3. Також кожен аплікант повинен зробити пост у себе на facebook-сторінці з посиланням на підозру на платформі та закликом до спільного проведення розслідування з тим, щоб залучити до проведення розслідування якомога більше крауду (посилання на пост у facebook має бути в заявці на грант).

Форма реєстрації для охочих взяти участь у гранті ТУТ https://forms.gle/hNzJfyrZPHQ5uiD39

Етапи виплати та розмір гранту:

Перша фіксована сума у розмірі в еквіваленті 200 євро виплачується за результатами розгляду заявки на грант.

Заяви на грант приймаються з 1 серпня по 25 жовтня 2019 року 

Заявку на грант можна заповнити ТУТhttps://forms.gle/8NpNQreFdcDG7sFk7

Решта суми гранту - в еквіваленті 300 євро - виплачується за результатами проведення розслідування згідно із затвердженими вимогами та після публікації розслідування на платформі. 

Текст розслідування, що претендує на грант, має з’явитися на платформі краудсорсингових розслідувань не пізніше 1 січня 2020 року. 

Розмір другої частини гранту може коливатися та визначатиметься Комітетом центральних координаторів WikiInvestigation та залученими експертами для кожного апліканта окремо, у відповідності до виконаних автором вимог до розслідування.   

WikiInvestigation - це проект, створений для того, щоб об’єднати зусилля громадськості та протидіяти корупції шляхом спільного виявлення та розслідування корупційних схем. 

Проект реалізується у п’яти пілотних містах: Харків, Одеса, Дніпро, Чернівці та Житомир і розслідує корупцію у таких сферах: освіта, медицина, екологія та природні ресурси, соціальна сфера та кримінальна юстиція.

З усіх уточнюючих питань звертатися за електронною адресою info@wikiinvestigation.org

Усі роз’яснення стосовно заповнення заявки, роботи платформи, залучення крауду тощо можна буде отримати під час організаційних семінарів у вересні-жовтні.

 

Джерело: Гурт




Коментарі

Додати коментар