Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 березня 2019

Конкурс міні-грантів для проведення міжрегіональних журналістських розслідувань

Facebook Twitter LiveJournal

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» оголошує для учасників Ресурсного центру конкурс грантів на написання міжрегіональних журналістських розслідувань .

Максимальна сума гранту на проведення одного міжрегіонального розслідування становить 30 тис. грн (сума може змінюватися в залежності від кількості журналістів, задіяних до проведення розслідування).

 

Для участі в конкурсі необхідно:

  1. зареєструватися на Ресурсному центрі для журналістів-розслідувачів (тільки для тих, хто вже займається розслідуваннями);
  2. домовитися з колегами з інших регіонів про співпрацю та продумати тему для міжрегіонального журналістського розслідування (мінімум – двома). Знайти колег для співпраці можна на Ресурсному центрі ТУТ або ТУТ;
  3. заповнити аплікаційну форму, де детально прописати тему майбутнього розслідування, гіпотезу, план роботи та список джерел, які будете використовувати під час підготовки матеріалу.

Заявка на участь у конкурсі міні-грантів – тут.

Цілі конкурсу:

  • підтримати незалежних журналістів у викритті корупційних схем, політиків та чиновників, які неправомірно використовують своє становище у різних сферах громадсько-політичного життя країни;
  • сприяти об’єднанню журналістів-розслідувачів із різних областей України, а також поглибити їхню співпрацю та обмін досвідом;
  • підвищити незалежність та об’єктивність роботи журналістів у їхній антикорупційній діяльності;
  • привернути увагу громадськості до корупції в органах влади всіх рівнів і всіх регіонів.

До участі в конкурсі запрошуються журналісти всіх видів ЗМІ з усіх областей України, незалежно від досвіду проведення розслідувань (головне, щоб він був).

Головна умова участі – зацікавленість у проведенні журналістом якісного незалежного антикорупційного розслідування.

У рамках конкурсу грантів на проведення міжрегіональних журналістських розслідувань команда ІРРП у межах Ресурсного центру надає такі види підтримки:

  • юридична (консультації та допублікаційні експертизи);
  • редакційна (вичитування тексту перед публікацією, надання консультацій по сторітелінгу журналістського розслідування);
  • експертна (допомога у пошуку експертів під час підготовки розслідування);
  • поширення та популяризація журналістського розслідування, яке буде опубліковане переможцями конкурсу (на публічних майданчиках ІРРП, Ресурсному центрі та на сторінках інших медіа).

Дедлайни

Конкурс передбачає надання 5 грантів на проведення міжрегіональних журналістських розслідувань з використанням різних форматів (текст, відео, аудіо, інфографіка).

Відбір заявок відбувається на конкурсній основі. Оргкомітет конкурсу залишає за собою право відмовити у наданні гранту без детальних пояснень причин.

Заявки від журналістів, які не зареєстровані на Ресурсному центрі, не розглядатимуться.

УВАГА!

Перед публікацією розслідування обов’язково має пройти допублікаційну юридичну експертизу

Заявки приймаються до 15 квітня 2019 року.

Результати відбору буде оголошено до 1 травня 2019 року.

Журналістські розслідування мають бути опубліковані до 31 грудня 2019 року.

Додаткові запитання надсилайте на електронну адресу tetkolisnyk.irrp@gmail.com або за номером телефону (050) 245-89-53.
Контактна особа – Тетяна Колісник.

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – найбільшої програми підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA).




Коментарі

Додати коментар