Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


31 серпня 2011

Всеукраїнський журналістський конкурс "(без)Відповідальна політика-2011"

Facebook Twitter LiveJournal

31 серпня в Житомирі відбудеться презентація сайту «Владометр» та конкурсу журналістських матеріалів «(без)Відповідальна політика-2011».

Місце: Арт-кафе КАВОМАНІЯ, ТЦ «Квадрат», 3-й поверх, вул. Московська, 24 
Час: 12.00 

 

Проект громадського моніторингу політичних обіцянок «Владометр» дає відповіді на питання: Які обіцянки і коли давали українські політики? Які з обіцянок виконані, а які – порушені? Хто з українських політиків найчастіше порушує свої ж обіцянки? Які обіцянки є абсурдними або суперечать попереднім висловлюванням?

На сайті зафіксовано більше 2,7 тис. обіцянок 141 українського політика та чиновника / чиновниців усіх рангів – від президента до депутатів / депутаток місцевих рад, представниць / представників 17 партій і політичних об’єднань. Це зручний структурований матеріал для використання небайдужими громадянками / громадянами, активістками / активістами, журналістками / журналістами та аналітиками. 

Мета конкурсу – популяризація ресурсу
vladometr.org; активізація використання матеріалів сайту, зокрема обіцянок і експертних оцінок; уточнення статусів обіцянок («виконано», «не виконано», «в роботі» тощо); посилення громадського контролю за політиками та чиновниками / чиновницями – представниками / представницями влади та опозиції. 

У конкурсі можуть брати участь – співробітниці / співробітники редакцій, позаштатні дописувачі / дописувачки друкованих та інтернет-видань, блогерки / блогери, теле- і радіожурналісти   / радіожурналістки, фотокореспондентки / фотокореспонденти. 
Жанр публікацій – аналітична стаття, авторська колонка, розслідування, фейлетон, відеосюжет, радіо- та телепрограма (сюжет) тощо.

Обов’язкова умова – використання обіцянок та експертних оцінок, розміщених у базі даних «Владометра» або на фан-пейджі
http://www.facebook.com/vladometr.

До розгляду прийматимуться матеріали, опубліковані чи ретрансльовані на національному або регіональному телебаченні чи радіо, у друкованій пресі та мережі Інтернет у період з 1 червня до 10 вересня 2011 року. 

Визначення переможниць / переможців авторитетним журналістським журі – у вересні 2011 р. 

Переможці / переможниці та лауреатки / лауреати отримають грошові премії (гонорари), спеціальні відзнаки та призи. Конкурсні роботи будуть розміщені на сайті «Владометр». 

Конкурс відбувається за сприяння «Фонду розвитку українських ЗМІ» Посольства США в Україні.

Контакт: шеф-редактор Вахтанг Кіпіані, головний редактор Тарас Фролов: info@vladometr.org 

 




Коментарі

Додати коментар