Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 липня 2011

Конкурс авторських матеріалів: “Успіхи і розвиток українських видань та редакторської практики»

Facebook Twitter LiveJournal

«Редакторський портал» за підтримки компанії JTI та в партнерстві з Українською Асоціацією Видавців (УАВПП) започатковують постійно діючий конкурс авторських матеріалів: «Успіхи і розвиток українських видань і редакторської практики» про досвід роботи українських видавничих компаній, редакцій газет та журналів, редакторів та успішні проекти. 

Мета конкурсу – прискорити обмін інформацією та ідеями між журналістами, редакторами менеджерами видавничих компаній, поширити інформацію про кращі практики, про успішні проекти та про те, що не вдається поки що зробити в українському медіа просторі.

Тематика матеріалів:

Нові джерела доходів та нові формати задоволення попиту на інформацію.

Історії про досвід видання у роботі з аудиторією. Що саме принесло успіх, а що не вийшло, і чому. Як змінюється попит аудиторії, на чому вдається заробити додатково, а що вже не приносить гроші. І чому?

Якісний контент.

Що змінюється у підходах до наповнення сторінок видання? Які додаткові вимоги висуває читач? Як ці вимоги вдається задовольняти, а що поки що не вдається? Чому? Які плани на майбутнє?

Мультимедійність.

Історії про досвід створення редакцією контенту для різних носіїв (успішний та не успішний) – друковане видання, веб сайт, електронний дайджест, тощо. Як це організовано, які результати, що не вдається зробити.

Залучення аудиторії.

Приклади того, як видання залучає аудиторію до взаємодії, до реагування на публікації, до пропозицій щодо актуальних тем та власного контенту. Як це впливає на розмір аудиторії, продажі тиражу, розміщення реклами.

Використання соціальних мереж.

Як журналісти, редактори та інші фахівці редакції використовують соціальні медіа. Для чого вони це роблять, які результати отримують. Що радять колегам, а що вважають безрезультатним, і чому. 

Умови участі в конкурсі:

1. Усі авторські роботи, які будуть відібрані Журі до публікації та опубліковані, будуть оплачені. Кращі роботи будуть додатково винагороджені. 

2. Підведення підсумків і оголошення кращих робіт відбудеться наприкінці 2011 року. 

3. Роботи, надіслані на конкурс, можуть бути раніше опублікованими, але дата публікації не може бути старшою за 01.01.2011 – роботи, які були опубліковані у 2010 році і раніше не братимуть участь у Конкурсі і опубліковані не будуть. У випадку отримання двох робіт на близьку тематику перевагу матиме та, яка раніше не була опублікована. 

4. Найбільше шансів на перемогу у фіналі матимуть:

(а) роботи, які раніше не публікувались,

(б) глибокі аналітичні матеріали, у яких тема буде розкрита за технологією написання case study (постановка проблеми-пошук рішення-подолання перешкод-опис результату-перелік ключових факторів успіху) та (в) матеріали про унікальний досвід успішних рішень, проектів, професійної журналістики, зростання аудиторії тощо. 

Будь ласка, надсилайте ваші публікації на  електронну адресу pr@uapp.org з приміткою «Конкурс. Редакторський Портал». 

Контактна особа: Дарія Віннікова, (044) 425-57-87, pr@uapp.org




Коментарі

Додати коментар