Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 червня 2011

Стартує Всеукраїнський журналістський конкурс «(без)Відповідальна політика-2011»

Facebook Twitter LiveJournal

6 червня 2011 р., у День журналіста, у Сімферополі о 10.00 в Інформаційному прес-центрі (вул.Севастопольска 8, кім.106, 3-й поверх, Будинок Профспілок) відбудеться презентація сайту «Владометр» (www.vladometr.org) та презентація конкурсу журналістських матеріалів «(без)Відповідальна політика-2011».

Проект громадського моніторингу політичних обіцянок «Владометр» дає відповіді на питання:Які обіцянки і коли давали українські політики? Які з обіцянок виконані, а які – порушені? Хто з українських політиків найчастіше порушує свої ж обіцянки? Які обіцянки є абсурдними або суперечать попереднім висловлюванням?

На сайті зафіксовано більше 2,5 тис. обіцянок 130 українських політиків і чиновників всіх рангів – від президента до депутатів місцевих рад, представників 16 партій і політичних об’єднань. Це зручний структурований матеріал для використання небайдужими громадянами, активістами, журналістами та аналітиками. 

Метаконкурсу – популяризація ресурсу vladometr.org; активізація використання матеріалів сайту, зокрема обіцянок і експертних оцінок; уточнення статусів обіцянок («виконано», «не виконано», «в роботі» тощо); посилення громадського контролю за політиками та чиновниками – представниками влади та опозиції. 

У конкурсі можуть брати участь– співробітники редакцій, позаштатні дописувачі друкованих та інтернет-видань, блогери, теле- і радіожурналісти, фотокореспонденти.

Жанр публікацій– аналітична стаття, авторська колонка, розслідування, фейлетон, відеосюжет, радіо- та телепрограма (сюжет) тощо.

Обов’язкова умова – використання обіцянок таекспертних оцінок, розміщених у базі даних «Владометра» або на фан-пейджі http://www.facebook.com/vladometr.

До розгляду прийматимуться матеріали, опубліковані чи ретрансльовані на національному або регіональному телебаченні чи радіо, в друкованій пресі та  мережі Інтернет у період з 1 червня до 1 вересня 2011 року. 

Визначення переможців авторитетним журналістським журі – у вересні 2011 р.

Переможці та лауреати отримають грошові премії (гонорари), спеціальні відзнаки та призи. Конкурсні роботи будуть розміщені на сайті «Владометр».

Конкурс відбувається за сприяння «Фонду розвитку українських ЗМІ» Посольства США в Україні. 

Контакт: шеф-редактор Вахтанг Кіпіані, головний редактор Тарас Фролов info@vladometr.org           




Коментарі

Додати коментар