Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 січня 2018

Конкурс для журналістів та журналісток на участь у тренінгу з питань ВПО та ЛГБТ

Facebook Twitter LiveJournal

Оголошується набір на Школу Толерантності, на якій будуть розглянуті відразу дві теми: (1) ВПО (внутрішньо переміщені особи) та висвітлення тем, пов’язаних з переселенцями, та (2) висвітлення тем, пов’язаних з ЛГБТ (лесбійки, геї, бісексуальні та трансгендерні люди). Дедлайн – 14 січня 2018 року. 

Тренінг  пройде з 26 по 28 січня 2018 року в м. Запоріжжя.

Захід, в першу чергу, розрахований на діючих журналістів та журналісток, а також студентів та студенток відповідних факультетів старших курсів вищих навчальних закладів. 

Під час тренінгу розглядатиметься інформація стосовно становища переселенців, ЛГБТ, сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності, стереотипів та міфів щодо представників ВПО та ЛГБТ-спільноти, феномену гомосексуальності і трансгендерності, коректної лексики стосовно цих груп, етичні норми під час роботи. Практична частина тренінгу складатиметься з відпрацювання навичок роботи з матеріалами на конфліктно-чутливі теми, підготовки журналістських матеріалів, розгляду журналістських стандартів у роботі з різними групами населення.

Окрім цього, учасникам та учасницям будуть запропоновані навчальні візити в БФ «Гендер Зед» (працює з представниками ЛГБТ-спільноти та ЛГБТ-тематикою) та ГО «Взаємодія» (працює з ВПО). Таким чином, буде не тільки надана можливість спілкування в неформальній атмосфері з відвідувачами чи відвідувачками цих організацій – «живими книгами» – внутрішньо переміщеними особами та ЛГБТ, а й наочно продемонстрована щоденна робота з дискримінованими групами.

Участь у тренінгу безкоштовна. Організатори відшкодовують витрати на проживання, харчування та проїзд.

У подальшому всі учасники та учасниці матимуть змогу прийняти участь у тематичному конкурсі журналістських матеріалів.

Заявки приймаються  до четверга, 14 січня 2018 року (включно). Відібрані учасники та учасниці отримають відповіді 15 січня 2018 року.

Більше інформації про Школу та аплікаційна форма – за цим посиланням:

http://genderz.org.ua/konkurs-na-uchast-u-treningu-dlya-zhurnilistiv-ta-zhurnalistok/

 

Джерело: Гурт




Коментарі

Додати коментар