Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 листопада 2018

Громаді та медіа важливо гуртуватися - у широких проектах Результати Дискусії за кавою у Сватовому

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», зібрала у Сватовому Луганської області редакторів місцевих газет, представників місцевої влади та ОТГ щоб у неформальній обстановці за кавою обговорити – що саме працює, а що потребує оновлення у взаємодії між сторонами. Де-факто говорили про те, чому бізнесу важливіше переклеїти цінники, аніж обговорити з медіа та владою варіанти розвитку взаємодії, але, разом із тим, як медіа реально допомагають громадянам щодня, і яким чином усім учасникам діалогу варто крок за кроком вибудовувати нову технологію взаємодії у сучасних реаліях життя і громади, і медіа.

 

«Ми спочатку не бачили потреби у співпраці з громадськістю. А коли зрозуміли, що можемо допомогти переселенцям, які вдень працюють, а їхні діти мають у цей час бути доглянутими, створили майстерню художньої творчості. Тепер діти працюють у майстерні поки їхні батьки на роботі», - розповіла Юлія Огданська, директор, Новини Сватівщини.

«Мені дуже подобається спрямованість цієї дискусії, і я хочу наголосити на важливості зростання частки конструктивної журналістики. Медіа мають більше уваги приділяти якості інформації і менше поширювати неперевірені висловлювання, і, зокрема, чутки.

Також важливо, що ви намагаєтеся залучити бізнесменів до дискусії. Я сам запрошував підприємців взяти у ній участь, але ж зараз ціни зростають. То вони цінники переклеюють, їм це, нажаль, важливіше», - зауважив мер міста Сватове Євген Рибалко.

«Майже усі до нас звертаються з проханнями розмістити інформацію безкоштовно - поліція, податкова, соцзахист, комунальні служби. Але якщо ми усе робитимемо безкоштовно, то на що газеті існувати? Маємо знайти рішення чи критерії – які матеріали ставити безкоштовно, а які мають бути оплаченими», - поділилася думками Ольга Найдьонова, головний редактор газети Голос Громади.

«Сьогодні дуже важливо гуртуватися разом громаді та медіа - у широких проектах. Потрібно робити важливі для людей справи разом», - звернула увагу учасників дискусії Карауш Олена заступник голови Громадської Ради Сватівської РДА.

«Бізнес співпрацює з владою. А от влада не займається промо своїх великих проектів. Це неправильно, і це потрібно змінювати», - підсумувала Юлія Огданська, директор, Новини Сватівщини.

Дискусія за кавою «Нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад», яка відбулась 24 жовтня 2018 року у місті Сватове Луганської області, була п’ятою з 10 зустрічей, запланованих на вересень-листопад Українською Асоціацією Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Наступна – 06 листопада у м Ужгород та 07 листопада в м. Хуст. Приєднуйтесь!

Ми допоможемо знайти ефективні рішення саме у взаємодії – завдяки поєднанню досвіду, можливостей, врахуванню глибинних прагнень тих, хто фінансує медіа громад. Контактна особа з питань участі – Ольга Сергієнко, менеджера проектів УАМБ, (050)-415-34-24, osergienko22@gmail.com

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 




Коментарі

Додати коментар