Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 липня 2018

Журналісти та видавці вимагають навести лад із дотриманням норм Закону про пресу в столиці

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) та Національна Спілка Журналістів України (НСЖУ) направили до Прем’єр Міністра України та Міського голови м. Київ відкритий лист. Приводом для нього стала інформація, отримана від найбільшої в Україні і останньої в місті Києві спеціалізованої мережі з роздрібного продажу преси – ТДВ «Агентство Союздрук». Так, у липні цього року, за рішенням КМДА 3 (три) кіоски цієї мережі вже були демонтовані, і ще 10 (десять) – планується демонтувати у найближчий час.

 

Тому УАМБ та НСЖУ вимагають:

1. Захистити конституційні права громадян на свободу слова та вільного доступу до інформації шляхом скасування Рішення Комісії з питань розміщення тимчасових споруд, затвердженого протоколами від 19.06.2018 р. та 09.07.2018 р. - в частині питань, що стосуються дострокового припинення договорів пайової участі укладених з ТДВ «Агентство Союздрук». А також відновлення анульованого паспорту прив’язки тимчасової споруди №00031-ПЧ.11475.0038.

2. Змусити посадових осіб органів виконавчої влади дотримуватися Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» та не чинити перешкод розповсюджувачу преси у здійснені його діяльності. Для цього - заборонити в подальшому включати в порядок денний виконавчих органів Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та інших дорадчих органів питання, що стосуються демонтажу тимчасових споруд (кіосків) з продажу друкованих засобів масової інформації, які мають діючу дозвільну документацію.

3. Зобов’язати посадових осіб виконавчих органів Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) суворо дотримуватися Постанови Верховної Ради України від 16.01.2009 року №901-VI «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси». А також заборонити ухвалювати рішення, які в подальшому призведуть до демонтажу тимчасових споруд (кіосків) з продажу друкованих засобів масової інформації, які мають діючу дозвільну документацію.

4. Зобов’язати Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) повернути демонтований 04.07.2018р. кіоск ТДВ «Агентство Союздрук» на місце його розміщення згідно паспорту прив’язки тимчасових споруд №00031-ПЧ.11475.0038 (вул. Шота Руставелі 23).

 

Запити на коментарі направляйте до УАМБ.

 

Контактна особа: Ольга Сергієнко - менеджер проектів УАМБ, osergienko22@gmail.com

 




Коментарі

Додати коментар