Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 лютого 2018

До кінця року процес реформування повинні пройти всі комунальні та державні ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Розпочався третій рік процесу реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. Станом на 10 лютого  реформовано 165 ЗМІ, з них 157 комунальних та 8 державних.

Всього до кінця 2019 року мають реформуватися 642 комунальних і 84 державних видань та  редакцій.

Друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ стануть недійсними. Держкомтелерадіо нагадує: часу на зволікання немає, адже процедура перетворення державного або комунального підприємства в інший суб’єкт господарювання, процес перереєстрації друкованого ЗМІ можуть тривати  в окремих випадках більше ніж півроку.

Інформаційну та правову підтримку  учасникам реформування надають Держкомтелерадіо, НСЖУ, медіа юристи, які працюють у рамках проекту «Свобода медіа в Україні» за сприяння Ради Європи  та Європейського Союзу.

Так, Українська асоціація видавців періодичної преси  підготувала роз’яснення на питання, які найчастіше виникають у колективів редакцій під час реформування. Як перетворити газету в офіційне видання? Як отримати свідоцтво про внесення до реєстру видавців? Як діяти, якщо історична назва газети входить у конфлікт із вимогами щодо декомунізації? Адже для того, щоб не втратити пільги, видання маєте зберегти свою назву.

Відповіді на ці та інші питання можна знайти за посиланням: http://www.uapp.org/legal_analitics.htm

 

Джерело: Державний комітет телебачення і радіомовлення України




Коментарі

Додати коментар