Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 жовтня 2017

Громадська Рада Держкомтелерадіо закликає редакції державних і комунальних ЗМІ прискоритися у реформуванні

Facebook Twitter LiveJournal

За поданням Української Асоціації Медіа Бізнесу Громадська рада Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення звернутися до Голови комітету Олега Наливайка з проханням докласти додаткових зусиль до прискорення реформування комунальних та державних друкованих ЗМІ. 

А саме:

-       Використати усі наявні можливості впливу, щоб прискорити розгляд розробленого Держкомтелерадіо проекту закону про внесення змін до Закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ № 6560 від 08.06.2017р. та

-       Провести інформаційну та роз’яснювальну роботу серед редакцій, які мають бути реформованими, надати їм повну інформацію та доступ до усіх наявних інформаційно-консультаційних ресурсів щодо процедури роздержавлення, довести інформацію про мінімальні строки, необхідні для проходження крізь процедуру реформування, а також поінформувати про наявні джерела отримання допомоги у процесі реформи.

Необхідність таких дій зумовлена низьким темпом здійснення реформи та ризиками, пов’язаними з цим. Так, станом на вересень 2017 року реформовано менше 20% комунальних видань, на це втрачено 21 місяць з 36 запланованих. Це означає, що на реформування більш ніж 80% видань залишився усього 1 рік.

Досвід реформування, набутий УАМБ під час прямої допомоги редакціям у процесі роздержавлення, показує, що час, необхідний для перетворення однієї редакції, складає біля 6 місяців. Відповідно до чинного Закону Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ, свідоцтва про реєстрацію газет, які не встигнуть реформуватися до першого січня 2019 року, втратять чинність. Відповідно, редакції, які розпочнуть реформування надто пізно, ризикують бути закритими. Додатковим ризиком є далеко не нульова імовірність виникнення перешкод та протидії з боку засновників чи складнощі з підготовкою документів.

Саме тому УАМБ закликає колективи редакцій державних та комунальних друкованих ЗМІ, які все ще не розпочали процес реформування чи стикнулися з перешкодами, терміново розпочати цей процес. А для отримання консультацій звертатися до офісу Асоціації.

Адреса: 04050, м. Київ, вул. Глибочицька, 72 (ст. метро “Контрактова площа”)
Телефон: 0504153424

Телефон: 0669189303
E-mail: sasha_dyachenko@ukr.net
Веб-сайт: www.uapp.org

 

 

 

УАМБ




Коментарі

Додати коментар