Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


5 жовтня 2017

УАМБ - без змін до закону про реформування 70% місцевих комунальних газет ризикують бути закритими за 1,5 роки

Facebook Twitter LiveJournal

УАМБ попросила спікера ВРУ Андрія Парубія найближчим часом розглянути проект закону про внесення змін до Закону про реформування державної та комунальної преси.

До закінчення реформи все менше часу, а понад 80% газет все ще не реформовані. Практика показала, що перетворення окремої редакції вимагає до півроку часу. Відповідно редакції, які негайно не розпочнуть підготовку документів, ризикують втратити свідоцтва про право на видання ЗМІ вже з 01 січня 2019 року.

Найбільше ризикують зараз ті редакції, які через недоліки закону про реформування не можуть розпочати перетворення редакції. Серед основних перешкод: перешкоджання засновників та тиск на колектив шляхом звільнень.

Саме на вирішення цих та інших перешкод спрямований проект закону про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" - № 6560 від 08.06.2017р. Цей законопроект розроблений спільно з Держкомтелерадіо за ініціативою представників самих друкованих засобів масової інформації та громадських організацій. Текст схвалили учасники слухань у Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики 24 травня 2017 року.

Наразі законопроект № 6560 від 08.06.2017р включений до поряду денного та зараз очікує на розгляд.

УАМБ запрошує колективи редакцій державних та комунальних друкованих ЗМІ, що з різних причин не можуть реалізувати своє право на реформування, звертатися до офісу Асоціації для отримання консультацій.

 

Адреса: 04050, м. Київ, вул.Глибочицька, 72 (ст. метро “Контрактова площа”)
Телефон: 0504153424

Телефон: 0673269630
E-mail: organizator@uapp.org
Веб-сайт: www.uapp.org

 

 

 

УАМБ




Коментарі

Додати коментар