Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 листопада 2017

У Херсоні відбудеться тренінг з циклу «Журналістські розслідування: регіональний вимір»

Facebook Twitter LiveJournal

Миколаївський Центр журналістських розслідувань запрошує на тренінг «Журналістські розслідування: регіональний вимір». Термін подачі заявок - 20 листопада.

Миколаївський Центр журналістських розслідувань в партнерстві з Інститутом розвитку регіональної преси RPDI, Учбово-методичним центром захисту прав людини HRTC і Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» в рамках створення регіональної мережі журналістів-розслідувачів з викриття корупції та захисту прав людини оголошує конкурсний відбір учасників циклу тренінгів «Журналістські розслідування: регіональний вимір.

Перший такий тренінг відбувся в Миколаєві 31 жовтня.

Наступні тренінги проводитимуться в Херсоні - 24.11.2017 і в Одесі - попередньо 21.12.2017.

Для участі у тренінгу не обходимо заповнити online форму.

У програмі заходу - навчальні модулі «Журналістські розслідування», «Практичне використання інструментів для обробки «Великих даних», майстер-класи та практичні заняття від журналістів-розслідувачів з України та США.

Учасники тренінгів дізнаються про роботу з джерелами інформації та побудову гіпотези розслідування. Тренери поділяться навичками отримання й обробки інформації, якої немає у відкритому доступі, а також досвідом роботи з державними реєстрами; розкажуть про стандарти обробки та надання інформації, про етичні норми та юридичні ризики розслідувальної журналістики і про те, як їх уникнути. Учасники тренінгу ознайомляться з роботами журналістів «The New York Times», Миколаївського центру журналістських розслідувань, програми Слідство.Інфо, обміняються досвідом і ідеями. Під керівництвом тренерів кожен учасник отримає можливість розробити концепцію і план свого розслідування. Надалі Миколаївський Центр журналістських розслідувань та партнери проекту забезпечать учасникам методичну, юридичну та інформаційну підтримку.

До участі запрошуються студенти, журналісти, представники громадських організацій та засобів масової інформації з Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Вимоги до учасників: вміння працювати в команді, бажання вчитися і ділитися своїми знаннями та досвідом.

Терміни подачі заявок - 20 листопада - для учасників з Херсонської області і не пізніше 15 грудня 2017 року - для учасників з Одеської області. Оголошення результатів конкурсного відбору - не пізніше, ніж за 4 дні до початку кожного семінару.

Учасникам компенсуються витрати на харчування і проїзд.

Заходи проводяться в рамках проекту «Залучення гіперлокальніх медіа до проведення журналістських розслідувань з викриття корупції на Півдні України». Проект реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел. (097) 712-62-87 (Борис Кудар) або на електронну адресу nikcenter.org@gmail.com.

Бажаючих взяти участь в тренінгах з журналістських розслідувань та журналістики даних запрошуємо заповнити онлайн форму: https://goo.gl/forms/5YAxf9DamsTSlggK2.

Контакна особа: 

  • Борис Кудар
  • Миколаївський Центр журналістських розслідувань
  • kudar.boris@gmail.com
  • (097) 712-62-87

Джерело: Ресурсний центр "Гурт"




Коментарі

Додати коментар