Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 серпня 2016

П’ять регіональних видань обрано для участі в проекті ОБСЄ в рамках підтримки реформи державних та комунальних медіа

Facebook Twitter LiveJournal

П’ять українських газет було обрано 23 серпня 2016 року для надання допомоги в процесії їхнього перетворення із видань, що фінансуються органами влади, на незалежні ЗМІ, подібна допомога надаватиметься в рамках проекту, що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.

Конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники Коордиатора та Комітету, а також Національної спілки журналістів України, незалежні медійні експерти, розглянули 22 заявки, що надійшли на конкурс. Оголошуються наступні переможці:

  • «Обрії Ізюмщини», Харківська область,
  • «Край», Івано- Франківська область,
  • «Надросся», Черкаська область,
  • «Запорізька правда», Запорізька область,
  • «Край Кам’янецький», Хмельницька область.

В рамках підтримки цих видань, Координатор проектів до кінця року планує провести маркетингове дослідження аудиторій; допомогти розробити адаптовані до їх потреб стратегії з подолання труднощів реформування та забезпечення сталої роботи, надати можливості підвищення кваліфікації їхніх співробітників.

Розроблені внаслідок цієї діяльності стратегії будуть презентовані ширшому колу видань, що проходять процес реформування.

Проект має на меті підтримати зусилля України, спрямовані на подолання спадщини державного володіння засобами масової інформації у відповідності до Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон передбачає, що протягом двох років, подібні видання або мають реформуватися, або припинять існування. 

 




Коментарі

Додати коментар