Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 травня 2015

Оголошення про початок V Міжнародного конкурсу журналістських публікацій імені Юрія Атамана

Facebook Twitter LiveJournal

Східноєвропейська Мережа громадських миротворчих організацій Глобального Партнерства з попередження збройних конфліктів (GPPAC) оголошує про початок прийому заяв на участь у V Міжнародному конкурсі публікацій про толерантність, інтеграцію, взаємоповагу та взаєморозуміння у суспільстві, розміщених з 01 січня 2014 р. по 30 квітня 2015 р. у друкованих та інтернет-ЗМІ Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Російської Федерації та України.

Конкурс засновано на честь Юрія Атамана, людини, що доклала багато зусиль для побудови миру у Придністровському регіоні, беззмінного керівника Об'єднаного Комітету з Примирення та Демократизації (JCDC), який передчасно пішов з життя у серпні 2010 р.

Номінації конкурсу

Переможці конкурсу визначатимуться у таких номінаціях:

 

1.      Краща публікація, що розкриває приклади успішного подолання непорозуміння і протиріч у суспільстві, а також досягнення взаєморозуміння (шляхом діалогу, інтеграції, спільного пошуку рішень тощо);

 

2.      Краща неупереджена публікація про конфлікт та пошук шляхів виходу з нього, яка виважено висвітлює предмет конфлікту, позиції залучених сторін та демонструє можливості та потенціал ненасильницьких способів вирішення конфліктів;

 

3.      Краща публікація, присвячена ролі ЗМІ в умовах інформаційного протистояння, яка містить неупереджений аналіз методів ведення конфліктів засобами мас-медіа, демонструє читачу інструменти для розпізнавання та нівелювання інформаційних маніпуляцій кожної із сторін конфлікту, а також розкриває проблему дегуманізації сторін та конструювання образу ворога в ситуації ескалації конфлікту.

 

Окрім того, організатори конкурсу залишають за собою право ввести номінацію «позаконкурсний вибір журі» для матеріалів, які вважатимуться зразковими та співвідносними по духу до даного конкурсу, але які випадатимуть за рамки оголошених номінацій.

 

Шановні учасники конкурсу, просимо враховувати, що при оцінюванні надісланих публікацій будуть враховуватися наступні фактори:

 

При оцінюванні публікацій будуть ПОЗИТИВНО враховуватися наступні фактори:

-      Визнання та повага автором людської гідності та принципу рівності всіх людей;

-      Висвітлення позицій кількох сторін, а не лише однієї, близької автору;

-      Прагнення нейтрально висвітлювати конфлікт (зі сторони, а не з позиції, близької автору);

-      Орієнтація на ненасильство, діалог, співпрацю, пошук взаєморозуміння, пошук рішення

 

При оцінюванні публікацій будуть НЕГАТИВНО враховуватися наступні фактори:

-      Знижена лексика відносно якоїсь із сторін;

-      Дегуманізація якоїсь із сторін;

-      Виправдання або обґрунтування насильства;

-      Спроби переконати читача у виключному праві якоїсь із сторін.

 

У кожній номінації буде відібрано три кращі публікації. Конкурсом передбачено нагородження переможців грошовими преміями у розмірі:

1 місце – 200 доларів.

2 місце – 150 доларів.

3 місце – 100 доларів.

 

Умови участі в конкурсі

 

До участі в конкурсі запрошуються професійні та громадські журналісти, штатні та позаштатні співробітники загальнонаціональних та регіональних редакцій, студенти факультетів та відділень журналістики, старшокласники з Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Російської Федерації та України, які опублікували в друкованих періодичних ЗМІ або розмістили в інтернет-ЗМІ матеріали вказаної тематики тільки в період з 01 січня 2014р. до 30 квітня 2015 р.

Один автор має право подати на конкурс по одній публікації в окремій номінації.

Розглядаються матеріали на мовах чотирьох держав (Білорусі, Молдови, Росії, України). Розмір статті не обмежено.

Приймаються відскановані електронні версії статей друкованих видань або діючі гіперпосилання на матеріали інтернет-ЗМІ з обов’язковим вказанням імені, прізвища та контактної інформації авторів, назви ЗМІ, дати публікації, а також номінації, на яку претендує та чи інша стаття автора.

Строки проведення

Прийом публікацій: в період з 20 травня 2015р. до 15 червня 2015р.

Оголошення результатів конкурсу: 01 серпня 2015р.

 

Контакти

Надсилайте ваші матеріали на електронну адресу організаційного комітету конкурсу:

mediatolerance2015@gmail.com

https://www.facebook.com/events/531647773640664/




Коментарі

Додати коментар