Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 січня 2014

Асоціація розповсюджувачів преси заявляє, що «антиконституційні і диктаторські закони» зашкодять медіабізнесу

Facebook Twitter LiveJournal

Асоціація розповсюджувачів преси України висловила своє глибоке обурення прийняттям Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» №3879 і заявляє, що дія закону зашкодить всьому медіабізнесу, що в свою чергу призведе до знижень надходжень до бюджету. Про це йдеться в офіційній заяві Асоціації, копію якої отримала «Телекритика».

У своїй заяві Асоціація розповсюджувачів преси звернулась до всіх видавців, чиновників, президента та голови Верховної Ради з проханням скасувати прийняті 16 січня закони.

«Асоціація розповсюджувачів преси звертається до видавців, журналістів, всіх учасників інформаційних відносин, депутатів, Голови Верховної Ради України , Президента України з проханням вжити всіх необхідних заходів для цивільного захисту свободи слова в Україні, скасування цього антиконституційного, диктаторського закону, який перекреслює позитивні демократичні перетворення в Україні перед цивілізованим світом», - йдеться у заяві організації.

Повний текст заяви можна скачати тут.

 

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада з порушенням процедури ухвалила,а 17 січня президент Віктор Янукович підписав закон №3879 Колесніченка-Олійника, що обмежує права громадян на мирні зібрання і свободу слова. Зокрема, встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняєпоширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій,дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє«незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

Як писала «Телекритика», журналісти склали петицію та збирають підписи за скасування ухвалених 16 січня законів, які називають «законами Колесніченка-Олійника».

«Телекритика»




Коментарі

Додати коментар