Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 червня 2011

Ганна Герман за скасування звання «Заслужений журналіст України»

Facebook Twitter LiveJournal

Радник президента вважає, що якщо журналіст служить владі, то він нікудишній журналіст

Радник президента України Ганна Герман в ефірі одного з українських телеканалів сказала, що ніколи не мала нагород від влади і висловила сподівання, що влада ніколи її не нагородить, оскільки вона вважає, що найвищою нагородою для журналіста є відсутність нагород від влади, повідомляє УНН

«Я ніколи не мала жодної нагороди від влади і сподіваюсь, що не буду мати, бо для журналіста дуже важливо, щоб влада його не нагороджувала - це найвища нагорода для журналіста, коли він не має нагород від влади. Це значить, що він незалежний. І так, за великим рахунком, варто було б скасувати і оце звання - заслужений журналіст. Тому що журналіст не може служити. Якщо журналіст служить владі - він нікудишній журналіст. Нехай мене пробачать всі ті, хто нагороджений цією високою нагородою - заслужений журналіст», - додала вона. 

Герман також зазначила, що знаходиться на боці тих журналістів, які не носять «політичної біжутерії». «Я на боці тих журналістів, котрі не носять політичної біжутерії і я дуже сподіваюсь, що жодна влада ніколи, і нинішня до якої я належу, ніколи мене не нагородить. Тільки тоді я і всі ми зможемо залишатися незалежними», - сказала радник президента. 

Нагадаємо, 6 червня в ефірі телеканалу ICTV Ганна Герман зазначила, що відкритості Віктора Януковича заважають «посередники» з його оточення. «Якби у Януковича не було посередників, між ним і людьми, між ним і журналістами, то він би давав собі прекрасно раду», - сказала вона. 

Як писала ТК, Інститут медіа права (ІМП) розробив законопроект про внесення змін до закону «Про державні нагороди України», що передбачає скасування звання заслуженого журналіста України. Тепер ІМП пропонує будь-якому з народних депутатів зареєструвати його у Верховній Раді. 

Телекритика




Коментарі

Додати коментар