Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 листопада 2021

“Київ Розслідує” запрошує журналістів та активістів до участі в конкурсі розслідувань

Facebook Twitter LiveJournal

ГО “Офіс Трансформації”, аналітична система YouControl та незалежна агенція “Слідство.Інфо” запускають спільний проєкт “Київ Розслідує”. Мета ініціативи ‒ зробити розслідування популярним та дієвим інструментом у вирішенні  проблем Київщини. Фіналісти конкурсу отримують фінансову винагороду від Офісу Трансформації. Їхні розслідування опублікують на вебпорталі “Слідство.Інфо” та додадуть до інструменту YouControl “Репутація в медіа”.


Учасниками конкурсу можуть стати журналісти та активісти Києва. Теми розслідувань повинні безпосередньо стосуватися проблем Київщини: менеджмент, корупція в державних установах, екологія, трафік, затори, громадський транспорт тощо. Розслідування мають сприяти викриттю корупційних схем та зловживань чиновників, підвищувати прозорість їх діяльності. І, звісно, слугувати оперативному висвітленню та вирішенню “болючих” питань для мешканців столиці.


 


Офіс Трансформації Максима Бахматова виділяє півмільйона гривень на стипендії для учасників розслідувань. Кошти зібрано з благодійних внесків патронів громадського об’єднання.


 


В межах соціальної місії YouControl вже понад 5 років поспіль надає безоплатний доступ до системи журналістам та громадським активістам для проведення за допомогою відкритих даних з понад 180 джерел фактчекінгу, досліджень та розслідувань, аналізу держзакупівель, вивчення декларацій. Адже громадський контроль, відкритість та підзвітність органів влади ‒ це шлях до формування прозорого бізнес-середовища в країні. Для кожного учасника, який пройде відбірковий тур конкурсу “Київ Розслідує”, YouControl надасть безоплатний доступ до користування системою на період проведення розслідування. 


 


Проєкт передбачає:


 


• стипендію (в середньому 6000 грн) за кожне опубліковане розслідування;


• безкоштовний доступ до сервісу YouControl для підготовки матеріалів;


• редакторську, фактчекерську та менторську підтримку;


• публікацію розслідувань на вебресурсах “Слідство.Інфо”, Офісу Трансформації та додавання їх до інструменту YouControl “Репутація в медіа”;


• промоцію виготовлених у межах проєкту матеріалів.


 


Редакція “Слідство.Інфо” здійснюватиме відбір тем та учасників конкурсу. А також забезпечуватиме редакторську та менторську підтримку протягом процесу підготовки матеріалів.


 


“Для нас цей спільний проєкт з Офісом Трансформації та YouControl ‒ нагода нарешті взятися за тему корупції та зловживань у столиці системно. Давно про це мріяли і от нарешті це відбувається. Також ми бачимо можливість поділитися своїми знаннями та вміннями робити розслідування з тими, хто давно про це мріяв ‒ з радістю виховаємо нових розслідувачів у найкращих традиціях Слідства.Інфо” ‒ говорить головна редакторка “Слідство.Інфо”, Анна Бабінець.


 


Для участі в конкурсі “Київ Розслідує” потрібно заповнити анкету.


 


Перші заявки приймаються до 15 грудня. 


 


Для довідок: kyiv.rozsliduie@officetransform.com.



Коментарі

Додати коментар