Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 жовтня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресоюinfo@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

 

  1. Семінари по бізнесу і практиці журналістики від Reuters Institute

Географія - весь світ

Інститут дослідження журналістики Рейтер http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/ проведе серію щотижневих семінарів по бізнесу і практиці журналістики. Вебінари будуть проходити з жовтня по грудень на платформі Zoom. Цей курс - частина Стипендіальної програми для журналістів.

У першому вебінарі візьме участь одна із засновників AKAS Люба Кассова http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/, вона розповість про свій нещодавній матеріал, присвячений тому, чому проблеми, з якими стикаються жінки, недостатньо висвітлюються під час пандемії.

Наступні вебінари присвячені таким темам, як тиск на журналістів, інструменти сторітеллінга, російський вплив на глобальну політику і ін.

Вебінари веде Миру Сельва https://twitter.com/MeeraSelva1, директор Стипендіальної програми для журналістів.

Для участі треба зареєструватися, реєстрація продовжується

Деталі: https://bit.ly/34tlYCC

 

  1. Конкурс стипендій для професіоналів, які займаються правами людини

Географія - весь світ

Недавні випускники магістратури факультетів журналістики, міжнародних відносин і юридичних факультетів запрошуються взяти участь в цьому конкурсі.

Організація Human Rights Watch (HRW) проводить конкурс на отримання стипендій імені Алана і Барбари Фінберг (Alan R. and Barbara D. Finberg Fellowship). Стипендіати отримають можливість протягом одного року працювати в HRW в Нью-Йорку чи Вашингтоні, займаючись, зокрема, моніторингом ситуації з дотриманням прав людини в усьому світі, розслідуваннями на місцях і підготовкою звітів та матеріалів для ЗМІ.

Стипендія триватиме рік і почнеться у вересні  2021 року, розмір стипендії складе 60 000 доларів США плюс пільги.

У кандидатів повинен бути досвід роботи в сфері захисту прав людини і бажання продовжувати кар'єру в цій області. Серед інших вимог: досвід проведення досліджень, аналітичні здібності, вільне володіння англійською мовою. Володіння іншими мовами розглядається як плюс.

Деталі: https://bit.ly/2ENI5v3

Дедлайн: 9 жовтня 2020 року.

 

  1. Празький центр громадянського суспільства: Лабораторія кампаній проти домашнього насильства "Розповідаючи її історію"

Географія -  країни Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу

Празький центр громадянського суспільства проводить майстерню - лабораторію "Розповідаючи її історію" (Telling Her Story), яка буде проходити в жовтні-грудні. Заняття будуть проводитися онлайн російською мовою. Учасники за підтримки досвідчених фахівців зможуть пропрацювати концепції ефективних низькобюджетних кампаній проти домашнього насильства, в центрі яких стоять історії реальних людей. Програма розпочнеться з двотижневого освітнього інтенсиву, продовжиться чотиритижневий практикумом і закінчиться конкурсом, в якому журі відбере кращі концепції. Переможці отримають гранти в розмірі від 2 000 до 8 000 євро на реалізацію своїх проектів.

Деталі: https://bit.ly/33yN8sR

Дедлайн: 11 жовтня  2020 року.

 

  1. Конкурс грантів - Культура під час кризи

Географія: Україна

Український культурний фонд пропонує грантовий конкурс для медіа з основною метою - підтримати культурні установи і підприємства креативної індустрії, а також представників сфери культурно-пізнавального (внутрішнього) туризму в епоху COVID19.

В рамках гранту заявники можуть запланувати витрати на операційну і основну діяльність організації на період з жовтня по грудень 2020 року в межах визначених Фондом статей кошторису. Також, грант покриває суми кредиторської заборгованості, що виникла з 12 березня 2020 на період дії обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби. 

Деталі: https://bit.ly/2GkAiFQ

Дедлайн: 12 жовтня  2020 року.

 

  1. Медіагранти від Earth Journalism Network

Географія - весь світ

Earth Journalism Network (EJN) http://earthjournalism.net/ спільно з Arcadia https://www.arcadiafund.org.uk/ організують програму грантів на підтримку висвітлення тем охорони природи та біорізноманіття (Biodiversity Media Grant Opportunity).

Журналісти, медіаорганізації і школи журналістики можуть подати заявки на гранти.

Загальна сума грантів - 48 000 доларів США - буде розподілена між трьома або п'ятьма вибраними проектами. Проекти повинні бути спрямовані на підтримку зусиль журналістських мереж і медіаорганізацій з висвітлення теми біорізноманіття та охорони природи; проведення тренінгів для журналістів з біорізноманіття або охорони природи; зміцнення внутрішнього потенціалу або на організацію місцевих груп, присвячених цим темам.

Деталі:  https://bit.ly/34nQmyo

Дедлайн: 15 жовтня  2020 року.

 

  1. Міжнародна онлайн-конференція «Практики практикам: менеджмент, аудиторія, монетизація»

Географія - весь світ

Медіаінститут Fojo https://fojo.se/en/ і партнерські організації в Центральній і Східній Європі запрошують на III Міжнародну конференцію з обміну досвідом роботи медіа, яка пройде 19-21 жовтня 2020 на онлайн.

Теми:

• Пріоритети, стратегії управління за часів криз і пандемії;

• Як захопити, розширити або зберегти аудиторію і створити співтовариство навколо свого медіаканалу;

• Як заробляти, коли у рекламодавців скорочуються бюджети, які моделі працюють, а які не дуже і багато іншого.

• Мінімум теорії, максимум практичного досвіду.

Спікери конференції представляють успішні медіа Вірменії, Білорусі, Грузії, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, України і Швеції. Серед спікерів і модераторів - Гжегож Пєхота, Лінор Горалік, Олександр Амзін і багато інших професіонали медіагалузі.

Кількість місць обмежена.

Деталі: https://bit.ly/34nQuOo

 

  1. Фотоконкурс імені Кшиштофа Міллера від Agora SA

Географія - весь світ

Польська медіакомпанія Agora SA https://www.agora.pl/en в партнерстві з фондом Gazeta Wyborcza організовує конкурс, в якому можуть брати участь початківці та професійні фотографи.

Конкурс шукає фотографії, що пропонують глибокий, чесний і безстрашний погляд на складні соціальні, політичні, економічні та культурні проблеми.

Учасники повинні представити від 7 до 12 фотографій. Як мінімум п'ять з цих фото повинні бути зроблені в період між вереснем 2019 і 1 вересня 2020 року.

Головний приз - 10 000 злотих, вручається також приз «Свобода, солідарність, толерантність» фонду Gazeta Wyborcza розміром в 3 000 злотих.

Деталі: https://bit.ly/3jANYKY

Дедлайн: 21 жовтня  2020 року.

 

  1. Конкурс грантів на персональні проекти в сфері медіа

Географія - Україна

Організація House of Europe пропонує грантовий конкурс для редакторів та журналістів на особистий проект в сфері медіа. Проект - це будь-яка ініціатива, яка допоможе отримати новий досвід, прокачати навички та поділитися ідеями з іншими.

Отримайте диплом школи розслідувальної журналістики, прийміть участь в воркшопі з письменництва, запустіть подкаст з гостями з усієї Європи або спробуйте себе в ролі організатора конференції для обласних ЗМІ з хедлайнером з ЄС - фонд підтримає.

До проекту повинні бути притягнуті ЄС або Великобританія. Це про двосторонній рух дослідів, тому ви можете як вчитися в європейських експертів, так і ділитися своїми думками.

Бюджет: 1000-4000 євро.

Деталі: https://bit.ly/3nmgFxs

Дедлайн: 21 жовтня  2020 року.

 

 

  1. Конкурс короткометражних фільмів, присвячених науці

Географія - весь світ

Всесвітній конгрес творців наукового контенту http://www.wcsfp.com/ (World Congress of Science and Factual Producers (WCSFP)), який буде проходити онлайн з 8 по 10 грудня, організовує конкурс фільмів «Наука за 60 секунд». Брати участь у цьому конкурсі можуть незалежні кінематографісти в віці до 35 років.

На конкурс приймаються відео довжиною не більше однієї хвилини на теми, пов'язані з наукою.

Вимоги до відео - один з двох форматів:

• 1: 1 або 5: 6 (вертикальні) для стрічки Instagram - максимальна тривалість 60 секунд.

• 9:16 (вертикальні) для Instagram Stories / TikTok - максимальна тривалість 60 секунд (4 x 15 секунд).

Кращі відео демонструватимуться під час конгресу і будуть опубліковані на сторінках WCSFP в соціальних медіа. Автори трьох найкращих відео в наступному році отримають можливість безкоштовно зареєструватися на конгрес. Володар гран-прі, окрім безкоштовної реєстрації, отримає оплату перельоту і проживання в готелі.

Деталі: https://bit.ly/34rHZly

Дедлайн подачі заявок: 23 жовтня  2020 року.

 

  1. Стипендія для наукових журналістів від Open Notebook і фонду Burroughs Wellcome

Географія - весь світ

Open Notebook https://www.theopennotebook.com/ і фонд Burroughs Wellcome https://www.bwfund.org/ шукають кандидатів на участь в розрахованої на вісім місяців стипендіальній програмі. Розмір стипендії - 4 200 доларів США. Подати заявки в цю програму, розраховану на віддалену роботу і часткову зайнятість, можуть починаючі автори, які спеціалізуються на висвітленні наукових тем.

Передбачається, що стипендіати під керівництвом консультанта напишуть шість статей для Open Notebook. Крім того, вони стануть членами дискусійного групи, до якої також будуть входити учасники попередніх програм і редактори.

У кандидатів має бути не більше двох років досвіду в освітленні наукових тем. Студенти старших курсів теж можуть подавати заявки. Необхідно відмінне володіння англійською мовою.

Деталі: https://bit.ly/3iFH1Y5

Дедлайн: 25 жовтня  2020 року.

 

  1. Фонд Томсон Рейтер оголошує фотоконкурс

Географія - весь світ

Фонд Томсон Рейтер і Omidyar Network запускають конкурс "COVID-19: ширша картина" (COVID-19: The bigger picture).

На конкурс приймаються фотографії, що відображають вплив пандемії на людство, особливо недостатньо відомі історії, що мають відношення до COVID-19.

Три переможця конкурсу візьмуть участь у майстер-класі для фотожурналістів, організованому Фондом Томсон Рейтер, і зможуть працювати з новинної командою фонду над фоторепортажем, який опублікує новинне агентство Рейтер.

Деталі: http://covid19-biggerpicture.trust.org/

Дедлайн: 28 жовтня 2020 року.

 

  1. Стипендії для журналістів в Гарварде

Географія - весь світ

Фонд Німана для журналістів http://nieman.harvard.edu/ і Центр Беркмана з розвитку інтернету і суспільства http://cyber.law.harvard.edu/ приймають стажистів, які протягом року будуть проводити дослідження в області інновацій в журналістиці.

Журналісти інформаційних організацій, чия робота пов'язана з бізнесом, технологіями або лідерством, можуть подати заявки на отримання цієї стипендії в Гарвардському університеті в Кембріджі, штат Массачусетс.

Кандидати повинні представити проєкт, який має відношення до переходу медіа у цифровий формат. Прикладами таких проєктів можуть служити пропозиції про нові джерела доходів для журналістики; створення нових інструментів для журналістів або дослідження нових моделей споживання новин.

У програму, крім стипендії, входить оплата проживання, догляду за дитиною та медичної страховки.

Деталі: https://bit.ly/33xSkgt

Дедлайн: 1 грудня 2020 року для міжнародних журналістів.

 

  1. Oxygen Project приймає пітчі з екологічної журналістики

Географія - весь світ

Oxygen Project https://www.theoxygenproject.com/ приймає заявки на роботу над матеріалами про глибоководний видобуток корисних копалин - нову проблему, пов'язану з екологією океанів.

Екологічні журналісти можуть подати пітч (пропозицію) і отримати оплачувану можливість опублікувати матеріали. Можливі ідеї пітчів включають новинні матеріали, докладні аналітичні статті, розслідування і т. Д.

Розмір готових матеріалів - від 800 до 2 000 слів, вони повинні включати як мінімум дві або три цитати з оригінальних інтерв'ю. Заявки приймаються англійською та іспанською мовами. Пітчі будуть прийматися на постійній основі до 1 грудня або до тих пір, поки проект не вичерпає свій бюджет.

Деталі: https://bit.ly/32ZdjHk

 

  1. Безкоштовний курс англійської мови для журналістів

Географія - весь світ

Університет Пенсільванії http://www.upenn.edu/ пропонує Масовий відкритий онлайн-курс  «Англійська для журналістів», який доступний на платформі Coursera починаючи з 24 серпня. Всі бажаючі можуть зареєструватися безкоштовно.

Курс складається з п'яти частин і розроблений Державним департаментом США для журналістів, які не володіють англійською на рівні рідної, і зацікавлені у розвитку професійних навичок. Програма присвячена друкованим і цифровим медіа і включає читання і відеолекції. Вона допоможе учасникам розширити словниковий запас, поліпшити навички читання, проведення досліджень і розробки місцевих і глобальних новинних історій.

Курс розрахований на самостійне вивчення. Приблизний час на його проходження - 42 години. Ви можете зареєструватися просто зараз.

Деталі: https://www.coursera.org/learn/journalism

 

  1. Фінансова підтримка для жінок, які працюють в ЗМІ

Географія – весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ, приймає заявки на фінансову підтримку в рамках проекту «Фонд допомоги журналістам» (Journalism Relief Fund).

Заявки на фінансову підтримку можуть подати журналістки, що зіткнулися з фінансовими труднощами. Фонд підтримує журналісток, які втратили роботу, нещодавно були звільнені або потребують термінової допомоги, включаючи допомогу по оплаті житла для тих, хто може його втратити, оплату харчування, невідкладної медичної та психіатричної допомоги, допомоги по догляду за дитиною і юридичної підтримки.

Приймаються заявки від журналісток, у яких в даний момент немає інших джерел доходу, які працювали на повну ставку як мінімум шість останніх місяців і на життя яких безпосередньо вплинув глобальна криза в галузі охорони здоров'я. Вибрані журналістки отримають невеликі гранти розміром до 2 000 доларів США.

Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/3aPuga1

 

  1. Oнлайн-курси для російськомовних журналістів

Географія - весь світ

 

Онлайн курси Академії медіабезпеки ім. Орхана Джемаль розроблені для професійних і громадянських журналістів, фрілансерів, блогерів і онлайн-активістів, які використовують російську як одну зі своїх робочих мов. Навчання безкоштовне - бажаючим потрібно тільки зареєструватися на сайті.

Програма структурована за тематичними модулями - можна пройти всі модулі або вибрати найбільш актуальні.

14 викладачів Академії з дев'яти країн пропонують відеокурси за наступними темами:

• Аналіз ризиків і структуровані аналітичні інструменти

• Основи фізичної безпеки в зонах ризику

• Інформаційна та кібербезпека

• Психологічна та емоційна безпека, робота з травмою

• Юридичний захист від медіаризиків

Студенти Академії, які пройшли всі модулі і успішно здали всі тести, отримають сертифікат Фонду «Справедливість для журналістів».

Деталі: https://jfj.academy/#about

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелам

 

Завантажити файл




Коментарі

Додати коментар