Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


9 вересня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресоюinfo@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

  1. MOOC Training: Як розпізнати фейкові новини?

Географія - весь світ

Учасники цього курсу дізнаються чому fake news є важливою проблемою, і як ці новини сфабриковані для передачі певних повідомлень. Цей курс допоможе учасникам відрізнити достовірні джерела новин і виявити упередженість в інформації. Курс організований онлайн і призначений для журналістів і представників ЗМІ, а також для всіх, хто цікавиться тематикою fake news. Для участі потрібно заповнити анкету.

Деталі: https://bit.ly/2F64C5O

Дедлайн: 12 вересня 2020 року.

 

  1. Гранти для незалежних ЗМІ від NED

Географія - весь світ

Національний фонд на підтримку демократії (NED) приймає від неурядових організацій, включаючи незалежні засоби масової інформації по всьому світу, заявки на гранти на підтримку проектів, які мають на меті зміцнення демократії та демократичних інститутів.

Незалежні медіаорганізації , громадські групи та асоціації можуть подати заявки. Суми грантів варіюються в залежності від масштабу і сфери дії проектів. Середній грант розрахований на 12 місяців і становить близько 50 000 доларів США.

NED зацікавлений в пропозиціях від громадських організацій, спрямованих на сприяння і захист прав людини і верховенства закону, підтримку свободи інформації та незалежних ЗМІ, а також сприяння підзвітності та прозорості.

Деталі: https://bit.ly/2EOgDgM

Дедлайн: 14 вересня 2020 року.

 

  1. Гранти Фонду розслідувальної журналістики

Географія - весь світ

Журналісти, які займаються розслідуваннями, можуть подати заявки на отримання грантів.

Мета грантів, що надаються Фондом розслідувальної журналістики - підтримка проектів, присвячених вивченню корупції і зловживання владою в державному і приватному секторах.

Максимальна сума гранту - 10 000 доларів США. Гроші можна буде витратити на оплату поїздок, збору документів і оренди обладнання. Половина суми виплачується після затвердження заявки, друга половина - після завершення розслідування.

На гранти можуть претендувати американські або міжнародні журналісти, чиї розслідування мають відношення до США, включаючи теми, пов'язані з американськими громадянами, урядом або бізнес-організаціями. Матеріали повинні бути опубліковані англійською мовою.

Деталі: https://bit.ly/2BZYMBT

Дедлайн: 14 вересня 2020 року.

 

  1. Молодіжний онлайн-медіатон від ЮНІСЕФ

Географія - весь світ

Ви створюєте контент і вам від 16 до 24 років? Беріть участь в цьому онлайн-заході!

Організований ЮНІСЕФ https://www.unicef.org/ Молодіжний медіатон пройде 23 і 24 жовтня. Мета заходу - створити контент про проблеми, з якими сьогодні стикається молодь, і подумати, як змінити на краще життя у всьому світі.

Учасники навчаться навичкам сторітеллінга у досвідчених творців контенту, отримають менторську допомогу професіоналів в творчих сферах і опублікують свої роботи на Voices of Youth та інших платформах.

Для участі в заході необхідно вільно володіти англійською або іспанською мовою і мати доступ до інтернету.

Деталі: https://bit.ly/2DstG6G

Дедлайн: 15 вересня 2020 року.

 

  1. Конкурс грантів "COVID-19: Стабільність і стійкість громадянського суспільства"

Географія - Україна

Організація Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST) за підтримки ЕС пропонує конкурс для громадських організацій та ЗМІ з наступними цілями:

1. Гранти швидкого реагування

З цього тематичного напрямку приймають заявки на термін від трьох до дев'яти місяців із загальним бюджетом до 11 000 доларів США. Проекти повинні стосуватися однієї з наступних категорій (неповний перелік):

1.1. Мобілізація соціальної підтримки під керівництвом громадянського суспільства

1.2. Діджиталізація

2. Гранти на розвиток демократії

З цього тематичного напрямку приймаються заявки з бюджетом до 38000 доларів США. Пропозиції повинні стосуватися однієї з наступних категорій (неповний перелік):

2. 1. Просування незалежних ЗМІ

2. 2. Моніторинг державних процедур і політик

Деталі: https://bit.ly/2DtNgzB

Дедлайн: 15 вересня 2020 року.

 

  1. Фотоконкурс 212 Photography Istanbul

Географія - весь світ

Фотоконкурс 212 Photography Istanbul приймає фотографії на будь-яку тему і в будь-якій техніці. Від одного учасника буде прийнято від 5 до 10 фотографій. До кожної фотографії потрібно надати короткий опис англійською мовою і невелике резюме автора. Переможець отримає грошову премію в 5000 євро, сертифікат, лист подяки від організаторів, професійний огляд роботи, публікацію в журналі 212 Magazine.

Деталі: https://212photographyistanbul.com/en/

Дедлайн: 20 вересня 2020 року.

 

  1. Стипендії на конференцію з розслідувальної журналістики

Географія - весь світ

Конференція Організації журналістів і редакторів-рослідувачів Investigative Reporters and Editors (IRE) Conference https://www.ire.org/events-and-training/conferences/2020-ire-conference буде проходити онлайн з 21 по 25 вересня. Заявки на стипендію на відвідування віртуальної конференції можуть подати журналісти і студенти.

Захід збере журналістів-розслідувачів з усього світу. З основною доповіддю виступить журналіст Ронан Фарроу https://twitter.com/RonanFarrow, автор бестселера «Злови і убий: брехня, шпигуни і змова для захисту хижаків».

Стипендія включає безкоштовні членство в IRE (звичайна ціна 25 доларів США для студентів і 70 - для професіоналів) і реєстрацію на конференцію (50 доларів США для студентів і 175 - для професіоналів).

Деталі: https://bit.ly/2XvAo2x

Заявки приймаються до тих пір, поки кошти не будуть вичерпані.

 

  1. Стипендії Фонду Німана для журналістів

Географія - весь світ

Фонд Німана для журналістів в Гарварді пропонує короткострокові віртуальні стипендії для проведення дослідницьких проектів, спрямованих на підвищення рівня журналістики. Проекти можуть бути пов'язані з програмуванням, дизайном, фінансовими стратегіями та ін. Тема цього року - расова справедливість і практика охорони здоров'я в журналістиці в США.

Видавці, програмісти, веб-дизайнери, медіааналітики, викладачі та журналісти можуть подати заявки на цю стипендію. Тривалість програми - до 20 тижнів, в залежності від масштабу проектів. Стипендіати отримають доступ до ресурсів Гарвардського університету, включаючи можливості спілкування з викладачами, використання наукових центрів і бібліотек.

Учасники програми будуть отримувати стипендію розміром в 2 000 доларів США в тиждень, якщо під час програми їх не буде фінансово підтримувати роботодавець.

Деталі: https://bit.ly/3lLD86u

Дедлайн: 25 вересня 2020 року.

 

  1. Стипендії для журналістів, які висвітлюють питання державної політики

Географія - весь світ

Журналісти, вчені та державні діячі всього світу, зацікавлені у висвітленні питань державної політики, можуть подати заявку на отримання цієї стипендії.

Міжнародний науковий центр імені Вудро Вільсона (Woodrow Wilson International Center for Scholars) приймає заявки на участь в розрахованої на дев'ять місяців стипендіальній програмі в Вашингтоні, округ Колумбія.

Стипендіати будуть проводити дослідження і працювати над проектом, пов'язаним з областю своїх інтересів, спілкуватися з представниками політичних кіл, співробітниками Центру Вільсона та іншими учасниками програми. Центр приймає заявки від незалежних претендентів, готових запропонувати проекти, що мають відношення до ключових проблем, що стоять перед США і світом.

Повний розмір стипендії - 90 000 доларів США.

Деталі: https://bit.ly/3bCHd8B

Дедлайн: 1 жовтня 2020 року.

 

  1. Програма стипендій ім. Рейгана-Фаселла

Географія - весь світ

Стипендіальна програма ім. Рейгана-Фаселла (Reagan-Fascell Democracy Fellows Program), організована Національним фондом підтримки демократії (NED), надає учасникам можливість більше дізнатися про демократію і про те, що вони можуть зробити в її підтримку. Журналісти з усього світу, зацікавлені в питаннях демократії, можуть подати заявки на участь в цій стипендіальній програмі.

Учасники програми проведуть п'ять місяців на Міжнародному форумі демократичних досліджень у Вашингтоні. Програма буде проходити з 1 березня по 31 липня 2021 року або з 1 жовтня 2021 року по 28 лютого 2022 року. Для участі необхідно добре володіти англійською мовою.

Стипендіати отримають щомісячну стипендію, медичну страховку та компенсацію вартості авіаквитків.

Деталі: https://bit.ly/33rTKt7

Дедлайн: 1 жовтня 2020 року.

 

  1. Конкурс стипендій для професіоналів, які займаються правами людини

Географія - весь світ

Недавні випускники магістратури факультетів журналістики, міжнародних відносин і юридичних факультетів запрошуються взяти участь в цьому конкурсі.

Організація Human Rights Watch (HRW) проводить конкурс на отримання стипендій імені Алана і Барбари Фінберг (Alan R. and Barbara D. Finberg Fellowship). Стипендіати отримають можливість протягом одного року працювати в HRW в Нью-Йорку чи Вашингтоні, займаючись, зокрема, моніторингом ситуації з дотриманням прав людини в усьому світі, розслідуваннями на місцях і підготовкою звітів та матеріалів для ЗМІ.

Стипендія триватиме рік і почнеться у вересні  2021 року, розмір стипендії складе 60 000 доларів США плюс пільги.

У кандидатів повинен бути досвід роботи в сфері захисту прав людини і бажання продовжувати кар'єру в цій області. Серед інших вимог: досвід проведення досліджень, аналітичні здібності, вільне володіння англійською мовою. Володіння іншими мовами розглядається як плюс.

Деталі: https://bit.ly/2ENI5v3

Дедлайн: 9 жовтня 2020 року.

 

  1. Фонд Томсон Рейтер оголошує фотоконкурс

Географія - весь світ

Фонд Томсон Рейтер і Omidyar Network запускають конкурс "COVID-19: ширша картина" (COVID-19: The bigger picture).

На конкурс приймаються фотографії, що відображають вплив пандемії на людство, особливо недостатньо відомі історії, що мають відношення до COVID-19.

Три переможця конкурсу візьмуть участь у майстер-класі для фотожурналістів, організованому Фондом Томсон Рейтер, і зможуть працювати з новинної командою фонду над фоторепортажем, який опублікує новинне агентство Рейтер.

Деталі: http://covid19-biggerpicture.trust.org/

Дедлайн: 28 жовтня 2020 року.

 

  1. Фестиваль документальних фільмів про права людини

Географія - весь світ

Люди в нестатку (People in Need), чеська громадська організація, оголошує про проведення щорічного міжнародного 23-го фестивалю документальних фільмів про права людини «Один світ», який пройде 4-13 березня 2021 року в Празі. В програму входять три конкурси та безліч різних тематичних категорій. Під час вибору фільмів комітет звертатиме увагу як на розкриття теми прав людини, так і на художні якості картини. Фільми-кандидати повинні відповідати таким критеріям:

• Повнометражні або короткометражні (не коротші 40 хвилин) документальні фільми,

• Короткі документальні або анімаційні фільми для дітей,

• Інтерактивні фільми для віртуальної реальності,

• Фільми з англійськими субтитрами або англомовні фільми,

• Фільми, зняті в період з 2019 по 2021 рр,

• Незакінчені фільми можуть бути прийняті до розгляду при наявності попередньої домовленості з організаторами фестивалю.

Деталі: https://bit.ly/2PwgBeR

Дедлайн: 1 листопада 2020 року - для фільмів, закінчених в період з вересня по листопад 2020 року.

 

  1. Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Географія - весь світ

Автори документальних фільмів про права людини можуть взяти участь в цьому фестивалі.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, організований Українською Гельсінською спілкою з прав людини, пройде в Києві з 26 березня по 4 квітня 2021 року.

До участі в конкурсних програмах допускаються неігрові фільми, створені в 2019-2020 роках. Конкурсна програма включає дві міжнародні категорії: DOCU / WORLD - для фільмів довжиною понад 30 хвилин, DOCU / SHORT (фільми тривалістю не більше 30 хвилин) і національний конкурс Docu / Україна.

Переможці конкурсу в цих категоріях отримають грошові призи в розмірі 1 000 доларів США. Також вручаються спеціальний приз журі, приз імені Андрія Матросова та приз глядацьких симпатій. Розмір призів - 1 000 доларів США.

Деталі: https://bit.ly/3fw1ay6  

Ранній дедлайн – 20 листопада, продовжений і фінальний дедлайн – 10 грудня.

 

  1. Oxygen Project приймає пітчі з екологічної журналістики

Географія - весь світ

Oxygen Project https://www.theoxygenproject.com/ приймає заявки на роботу над матеріалами про глибоководний видобуток корисних копалин - нову проблему, пов'язану з екологією океанів.

Екологічні журналісти можуть подати пітч (пропозицію) і отримати оплачувану можливість опублікувати матеріали. Можливі ідеї пітчів включають новинні матеріали, докладні аналітичні статті, розслідування і т. Д.

Розмір готових матеріалів - від 800 до 2 000 слів, вони повинні включати як мінімум дві або три цитати з оригінальних інтерв'ю. Заявки приймаються англійською та іспанською мовами. Пітчі будуть прийматися на постійній основі до 1 грудня або до тих пір, поки проект не вичерпає свій бюджет.

Деталі: https://bit.ly/32ZdjHk

 

  1. Безкоштовний курс англійської мови для журналістів

Географія - весь світ

Університет Пенсільванії http://www.upenn.edu/ пропонує Масовий відкритий онлайн-курс  «Англійська для журналістів», який доступний на платформі Coursera починаючи з 24 серпня. Всі бажаючі можуть зареєструватися безкоштовно.

Курс складається з п'яти частин і розроблений Державним департаментом США для журналістів, які не володіють англійською на рівні рідної, і зацікавлені у розвитку професійних навичок. Програма присвячена друкованим і цифровим медіа і включає читання і відеолекції. Вона допоможе учасникам розширити словниковий запас, поліпшити навички читання, проведення досліджень і розробки місцевих і глобальних новинних історій.

Курс розрахований на самостійне вивчення. Приблизний час на його проходження - 42 години. Ви можете зареєструватися просто зараз.

Деталі: https://www.coursera.org/learn/journalism

 

  1. Конкурс грантів в сфері протидії корупції

Географія - Україна

Програма «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні" Взаємодія!"» Пропонує конкурс для громадських організацій та медіа.

Основні цілі і пріоритети конкурсу (можуть розглядатися й інші):

  • Удосконалення нормативно-правової бази, що регулює питання запобігання корупції, забезпечення прозорості, підзвітності, доброчесності на національному та регіональному рівнях, а також прийняття та реалізація положень.
  • Залучення громадян до здійснення спостереження за діяльністю Уряду і до поширення досвіду громадської участі в діяльності щодо запобігання корупції; підвищення обізнаності про механізми протидії корупції, забезпечення прозорості та доброчесності через наявні державні і недержавні канали.
  • Посилення жінок і вразливих груп протистояти корупції.
  • Відстеження соціальної динаміки в сфері корупції та запобігання, відносини і чинників, що спонукають до дії, а також інструментів для забезпечення змін в поведінці.
  • Організація ефективної взаємодії між урядовим та неурядовим секторами щодо запобігання та подолання корупції.

Деталі: https://bit.ly/33wDrLJ

 

  1. Стипендії Фонду жінок, які працюють в ЗМІ - підтримка амбітних ідей

Географія - весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ (IWMF) пропонує гранти Говарда Г. Баффета, мета яких - підтримка амбітних ідей жінок-журналістів. Через пандемію коронавірусу IWMF фонд не підтримує проекти, пов'язані з поїздками.

Можливі проекти включають амбітні журналістські проекти; висвітлення місцевих проблем, не відомих широкому загалу, але важливих для світової спільноти; організацію спільних проектів; підвищення практичного професійного досвіду і кар'єрне зростання, а також тренінги в сегменті роботи з візуальними компонентами журналістських матеріалів.

Кандидати повинні мати не менше трьох років професійного досвіду в журналістиці. Команди журналістів також можуть подавати заявки, але заявка повинна надійти від фізичної особи – журналістки, і як мінімум половина членів команди мають бути жінками.

Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/33qWHds

 

  1. Oнлайн-курси для російськомовних журналістів

Географія - весь світ

 

Онлайн курси Академії медіабезпеки ім. Орхана Джемаль розроблені для професійних і громадянських журналістів, фрілансерів, блогерів і онлайн-активістів, які використовують російську як одну зі своїх робочих мов. Навчання безкоштовне - бажаючим потрібно тільки зареєструватися на сайті.

 

Програма структурована за тематичними модулями - можна пройти всі модулі або вибрати найбільш актуальні.

14 викладачів Академії з дев'яти країн пропонують відеокурси за наступними темами:

• Аналіз ризиків і структуровані аналітичні інструменти

• Основи фізичної безпеки в зонах ризику

• Інформаційна та кібербезпека

• Психологічна та емоційна безпека, робота з травмою

• Юридичний захист від медіаризиків

Студенти Академії, які пройшли всі модулі і успішно здали всі тести, отримають сертифікат Фонду «Справедливість для журналістів».

Деталі: https://jfj.academy/#about

Завантажити файл 

 

cmpf.eui.eu

salto-youth.net

ned.org

fij.org

voicesofyouth.org

gmfus.org

212photographyistanbul.com

ire.org

nieman.harvard.edu

wilsoncenter.org

boards.greenhouse.io

covid19-biggerpicture.trust.org

my.oneworld.cz

docudays.ua

mailchi.mp

coursera.org

prostir.ua

iwmf.submittable.com

jfj.academy

 

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелам


 




Коментарі

Додати коментар