Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 квітня 2019

Конкурс на найкращий матеріал, який висвітлює питання важливості обліку та ефективного використання земельних ресурсів ОТГ

Facebook Twitter LiveJournal

Конкурс на найкращий матеріал, який висвітлює питання важливості обліку та ефективного використання земельних ресурсів ОТГ для покращення можливостей власного економічного розвитку, проводиться Програмою місцевого системного розвитку в межах Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».


Історія


 


Основними питаннями у сфері земельних відносин, які виникають у процесі діяльності, є:


 


• Невизначеність меж території ОТГ.


• не розповсюджується землі за межами населених пунктів.


• Недоотримання надходом до місцевого бюджету від плати за землю.


• Неможливість спланувати діяльність через відомості про земельні ресурси (неточність показників і місця розташування земельної власності, невизначеність їх правової статусу, відсутність інформації про місцерозташування об'єктів та нереалізованих земель). навколо них).


• Забруднення земель (застереження, стихійні зони, скотомогильники, радіаційне забруднення тощо).


• Відмова у задоволенні потребує громадян у земельних ділянках.


 


У відповідь на ці потреби восени 2018 року Програма "Місцевий системний розвиток" розпочала роботу з 79 ОВД 6 областей України. За цим посиланням https://bit.ly/2xYBS90 можна ознайомитися з інформацією про Програму та переліком громад, з якими вона працює.


 


Інноваційна програма розвитку спроможності загальних територіальних громад в управлінських земельних ресурсах та залучених інвестиціях - «Програма місцевого розвитку» має на меті допомогти ВООЗ у таких сферах:


 


• Ефективне управління земельними та ресурсними ресурсами в межах ОТГ на основі технологій ГІС.


• Розроблення і реалізація проектів для залучення інвестицій.


• Врахування інтересів органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу та недержавного сектору на основі співробітництва та партнерства.


 


Мета конкурсу:


 


• привернути увагу медіа до важливих проблем усунення проблем, пов'язаних з обліком земельних ресурсів та інформування про шляхи вирішення цих проблем;


• висвітліть у ЗМІ питання важливості обліку та ефективного використання земельних ресурсів для покращення можливостей власного економічного розвитку на прикладному рівні, де така робота проводиться або проведена.


 


Формат та умови участі:


 


• учасники конкурсу отримують журналістські матеріали, які були опубліковані в друкованих та інтернет-виданнях, а також на телебаченні в період з січня 2018 року за травень 2019 року.


• Конкурс проводиться для регіональних і національних ЗМІ.


• Роботи приймають до 10 травня 2019 року на е-пошту local-systems@eef.org.ua (вказати «Конкурс для ЗМІ» у темі повідомлення).


 


Учасники не обмежені у формі, ані в тематиці. Це може бути відео-, аудіо- чи текстовий матеріал, репортаж, новина, чи інформаційна довідка. Будь-яке - те, що, на Вашу думку, може бути доречним для аудиторії важливості та необхідності застосування ефективного використання земельних ресурсів у ОТГ.


 


Що ж до тематики, тут ви також вільні у виборі. Ви можете повідомити про те, що вам треба повідомити про це, або, можливо, допомогти вам дізнатися про те, що вам потрібно, а також електронні інструменти (карти, сайти) повинні користуватися, щоб максимально ефективно проводити облік земельних ресурсів, а потім планувати їх подальше використання.


 


Для цього пропонуємо ознайомитися з матеріалами про програми та тими продуктами та перевагами, які отримують від учасників Програму.


 


Додаток1. Матеріали про програму та про переваги участі в Програмі для ОТГ


 


Призи


 


• Переможці конкурсу отримують цілі додатки:


Перше місце - участь у профільному навчальному короткостроковому програмі з журналістики у Києві. Програма також покриває проживання та транспортні видатки.


Друге та третє місце - електронні девайси, необхідні для журналістської роботи, наприклад, диктофоні, смартфоні, мікрофони і тд).


• Ще п'ять конкурсантів, які надають вам шорт-листу, отримують заохочувальні призи.


 


Критерії.


 


1. Отримати творчу складову, значущість уваги до фактологічної точності.


2. Матеріали для того, щоб бути максимально інформативними та просвітницькими з іншим способом, розшифрувати важливі теми та шляхи вирішення проблеми земельних ресурсів.


 


Куди звертатись, якщо виникли питання?


 


Всі питання щодо умов конкурсу пишіть на е-пошту  local-systems@eef.org.ua або - у приватні повідомлення фейсбук-сторінки Фонду Східна Європа www.fb.com/eef.org.ua.



Коментарі

Додати коментар