Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 листопада 2010

Конкурс для ЗМІ на найкращий матеріал за тематикою профілактики травматизму на виробництві

Facebook Twitter LiveJournal

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (Фонд) розпочинає конкурс на найкращий матеріал за темою: "Профілактика травматизму та профзахворювань на підприємствах".

Проблема травматизму на виробництві сьогодні гостро стоїть перед українським суспільством. Тільки за 2009 рік в Україні, за офіційними даними, зафіксовано 6046 випадків профзахворювань та 12705 випадків травматизму, в т.ч. 552 зі смертельним наслідком. Це більше, аніж втрати американських військових у перший рік війни в Іраку! Проте суспільство згадує про тему травматизму та профзахворювань на підприємствах лише під час "гучних" трагедій. Тільки в цьому випадку ЗМІ згадують відсутність на підприємствах належних умов праці, застарілу систему безпеки та необачну поведінку самих працівників.

Експерти Фонду впевнені: сумна проблема травматизму та профзахворювань на українських підприємствах може і повинна бути подолана, за умови активної позиції суспільства в питанні безпеки праці!

Директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Юрій МЕЛЬНИКОВ: "Українці повинні знати про свої права і вміти їх використовувати. Знати про умови безпечної праці, які повинні бути впроваджені на їх підприємстві та відмовлятись працювати, якщо роботодавець ці умови не створив. Працедавець не має право за це звільнити, знизити заробітну плату, або - накласти штраф. Бізнес повинен знати, про економічну вигоду від модернізації системи охорони праці на підприємстві. Адже кожна вкладена в профілактику гривня в середньому дає 5 гривень економічного ефекту. Проте для того, щоб актуалізувати тему в суспільстві нам потрібна активна допомога українських ЗМІ. Саме тому ми сьогодні розпочинаємо конкурс журналістів на найкращий матеріал за темою: "Профілактика травматизму та профзахворювань на підприємствах".

Конкурс триватиме з 9 листопада по 17 грудня 2010 року. В конкурсі можуть брати участь будь-які матеріали, направлені на пропаганду безпечних та нешкідливих умов праці, що вийшли у ЗМІ. Оцінюватиме матеріали та визначатиме переможців / переможниць (кращі: теле- та радіосюжет, публікацію у пресі та Інтернет-ЗМІ) комісія Фонду на чолі з Юрієм МЕЛЬНИКОВИМ.

Для участі у конкурсі журналісткам / журналістам та редакторкам / редакторам пропонується надсилати матеріали з позначкою "КОНКУРС" на e-mail: konkurs.fssnv@gmail.com.

Лист повинен містити:

* текстову версію матеріалу у форматі Microsoft Word Document, або - Adobe Acrobat Document;

* дані щодо назви ЗМІ та назву програми (для ТБ та радіо), а також - дату публікації/виходу в ефір;

* підтвердження виходу (посилання на матеріал у Інтернет-ЗМІ, скан- версію надрукованого матеріалу, ефірну довідку щодо виходу теле- чи радіосюжету).

Призами для переможців / переможниць номінацій стануть ноутбуки.

Автори / авторки матеріалів, що посядуть другі та треті місця, отримають цифрові диктофони та USB Flash накопичувачі.

Слідкуйте за інформацією щодо конкурсу на сайті Фонду www.social.org.ua




Коментарі

Додати коментар